Hronika

TUKLI JE I MUŽ I SVEKAR Iza krvave drame u Opovu kriju se godine ZLOSTAVLJANJA

Klaudija J. (24) iz Samoša, supruga Stevana Š. (32) kog je njen stric Stevan J. ranio pošto je došao u njihovu porodičnu kuću u Opovu i pravio haos želeći da odvede njihovo dijete kome je čak u jednom trenutku stavio i nož pod grlo, trpila je nasilje duži niz godina od upucanog Stevana, ali i njegovog oca.

TUKLI JE I MUŽ I SVEKAR Iza krvave drame u Opovu kriju se godine ZLOSTAVLJANJA
FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ/RAS SRBIJA

Kako je porodica ispričala u razgovoru sa reporterima Blica, Klaudija je od supruga otišla sa djecom, jer je saznala da ju je nekoliko puta prevario dok su živjeli zajedno.

Stalno su se svađali, dovodio je druge žene u njihovu kuću, čuli smo da sada ponovo ima drugu ženu i djecu sa njom. Ne znamo šta je htio onda od Klaudije – priča njena rodbina.

Kako još pričaju mještani Opova, sa nekoliko strana se moglo čuti da je bivša supruga ranjenog muškarca često bila fizički zlostavljana dok se nije razvela.

– Tukao ju je muž, ali i njen svekar. Kada je skupila snage, pobjegla je od njih i vratila se kod svog oca – pričaju mještani.

Tuča i pucnjava dogodile su se u Trećem novom naselju u kasnim večernjim satima, kada je Stevan Š. došao u kuću bivše supruge da vidi dvoje djece koje je dobio u braku s njom. Međutim, kako tvrde rođaci žrtve, on je nasrnuo na bivšu ženu, a stric je pokušao da je zaštiti. Njen stric Stevan J. tada je reagovao, izvadio pištolj i ispalio dva metka u bivšeg zeta.

Pančevačka policija uhapšila je osumnjičenog Stevana J. i tereti ga za pokušaj ubistva.

– Da li je zaista osumnjičeni htio da zaštiti bratanicu ili je nešto drugi motiv napada, u stvari pokušaja ubistva, utvrdiće se u daljoj istrazi. Ranjeni muškarac i ranije je dolazio da posjeti djecu, i nije bilo incidenata. Takođe nije bilo ni prijava nasilja i tokom vanbračne veze i poslije nje – saznaje Blic od izvora upoznatog s istragom.

Stevanu J. je nakon saslušaja u Višem javnom tužilaštvu određen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke ili ponovi krivično djelo, posebno s obzirom na to da je ranije osuđivan.

Ispostavilo se da za pištolj iz kog je upucao bivšeg zeta, nije imao dozvolu.