Svijet

"Turisti iz BiH su dobrodošli" Gradonačelnik Makarske tvrdi da je pogrešno interpretiran

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović komentarisao je pisanje medija da on za problem onečišćenja tog grada ne krivi gradske komunalne službe, već turiste iz BiH.

"Turisti iz BiH su dobrodošli" Gradonačelnik Makarske tvrdi da je pogrešno interpretiran
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Paunović je komentarisao kako nekultura i nepoštovanje reda nemaju nacionalni predznak.

– Žao mi je što je moja izjava o čišćenju grada i neredu koji ostaje iza pojedinaca pogrešno interpretirana. Drago mi je da brojke pokazuju kako naši prvi susjedi i dragi gosti iz BiH ne padaju pod uticaj površnih tekstova izvađenih iz konteksta. Kao i uvijek do sada, osobito u korona uslovima kada su spašavali sezonu, turisti iz Bosne i Hercegovine u velikom broju ljetuju u našem gradu, jer znaju da su ovdje dobrodošli i cijenjenji gosti – istakao je Paunović.

Pročitajte još

Gradonačelnik Makarske naglašava kako su komunalni red, prenapregnuta infrastruktura i čistoća, teme koje se tiču svih građana i gostiju, bez obzira na to odakle oni dolaze, piše Klix.

– Svi moramo preuzeti svoj dio odgovornosti za red u zajednici, a na nama kao Gradu je da omogućimo što jednostavnije i lakše djelovanje svih faktora koji su u službi građanima i turistima – zaključio je Paunović.

Prihvati notifikacije