Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TURSKA POČELA I KOPNENU INVAZIJU Najmanje osam poginulih u napadu na sjever Sirije, SB UN danas zasjeda

Svijet
Autor:

Foto; Tanjug/AP

Najmanje osam ljudi je ubijeno, a desetine drugih ranjeno u bombardovanju tokom prvog dana turske vojne operacije na sjeveru Sirije, saopštili su iz Sirijskih demokratskih snaga (SDF). U međuvremenu je počela i kopnena operacija.

– Tri borca i pet civila su žrtve. Desetine civila povrijeđene su zbog masovnog neselektivnog turskog granatiranja po svim pograničnim gradovima na sjeveroistoku Sirije – objavio je na Tviteru operativni centar SDF, koju predvode Kurdi.

Danas je Turska nastavila sa granatiranjem lokacija koje su pod kontrolom Kurda blizu turske granice. Za sada najveći napad trpe gradovi Ras al Ain i Tel Abjad.

Prethodno je saopšteno i da su turske trupe i njihovi sirijski pobunjenički saveznici ušli su u srijedu na sjeveroistok Sirije, saopštilo je ministarstvo odbrane Turske čime je počela kopnena ofanziva protiv boraca kurdske milicije.

Ranije su turski ratni avioni i artiljerija gađali položaje kurdskih boraca u prekograničnoj vojnoj operaciji, samo nekoliko dana pošto su se američke trupe povukle s tog područja.

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da su njegove oružane snage pogodile ukupno 181 cilj u Siriji.

Turska je u srijedu započela planiranu vojnu ofanzivu na sjeveroistoku Sirije, započevši vazdušne napade i artiljerijsku vatru preko granice samo nekoliko dana nakon što je Trampova administracija objavila da povlači američke trupe nazad s tog područja.

SB UN danas zasjeda o operaciji Turske na sjeveru Sirije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO