Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“TUŽILAŠTVO BiH NA POTEZU” Prijetnje Dodiku najvjerovatnije će biti okarakterisane kao TERORISTIČKI AKT

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Slučaj prijetnje predsjedvajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i njegovim saradnicima Tužilaštvo BiH će najvjerovatnije okarakterisati kao teroristicki akt.

Sagovornik “Nezavisnih novina” je naveo da je predmet već predat Tužilaštvu BiH.

– Oni su, dakle, na potezu. Identitet tog muškarca je poznat i uskoro bi trebalo da bude lociran i uhapšen. Nalazi se u Njemačkoj – pojašnjava neimenovani izvor.

Muškarac koji stoji iza tog čina, identifikovan je, kako se navodi, zahvaljujući saradnji policijskih agencija iz BiH i njihovih kolega iz Njemačke.

– Riječ je o muškarcu porijeklom iz BiH, a koji već duže vrijeme živi u Njemačkoj. Otkriven je veoma brzo nakon prijetnje zahvaljujući broju telefona sa kojeg je zvao, a ako ga ne uhapsi njemačka policija, ta sudbina ga čeka kada se vrati u BiH – pojasnio je izvor “Nezavisnih”.

Kako je dodao, operativni podaci koji su do sada prikupljeni pokazuju da osumnjičeni ne pripada nijednoj ekstremističkoj grupi.

Preteći poziv upućen je 26. novembra sa nemačkog broja, a muškarac sa druge strane predstavio se kao Ibro.

On je, kako se navodi, pozvao Dodikov kabinet, vrijeđao njega i njegove saradnike i prijetio im smrću, govoreći da će ih “sve zapaliti”, zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Dodikovom kabinetu u Predsjedništvu BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO