Hronika

Tužilaštvo će zatražiti pritvor za Samira Novaliju: Osumnjičen za ubistvo starca (76) u njegovom stanu u Sarajevu

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražiće od Kantonalnog suda Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora Samiru Novaliji, osumnjičenom za ubistvo u Opštini Stari Grad u nedjelju 20. augusta.

policajci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Novalija se sumnjiči da je u nedjelju, u ranim jutarnjim časovima, likvidirao E.Š (76). Ubistvo se dogodilo privatnom stanu koji je koristio E.Š. u ulici Čemerlina.

Osumnjičeni Novalija se nakon ubistva dao u bjekstvu, a njega su u ponedjeljak, 21. augusta, uhapsili policijski službenici MUP Zeničko-dobojskog kantona u Visokom.

On je potom predat u nadležnost MUP Kantona Sarajevo.

Kako se saznaje, na ročištu koje je održano juče, Novalija je priznao krivično djelo “Ubistvo” za koje se i tereti.

Novalija i ranije osuđivan zbog ubistva

Novalija je već krivično odgovarao za krivično djelo “ubistvo”.

Naime, Novalija je 25. aprila 2008. godine u Kantonalnom sudu Sarajevo osuđen na šest i po godina zatvora zbog toga što je sredinom februara prošle godine u Doljanskoj ulici, opština Novi Grad, hicem iz pištolja usmrtio Pašu Čelika.

Novalija je proglašen krivim jer je Čelika usmrtio u kući njegove majke Nade Čelik u sarajevskom naselju Ahatovići zbog neraščišćenih odnosa između njih dvojice i ranijih sukoba.

Pročitajte još

Novalija se sumnjiči da je u nedjelju, u ranim jutarnjim satima, likvidirao 76-godišnjeg E.Š. Ubistvo se dogodilo privatnom stanu koji je koristio E.Š. u ulici Čemerlina.

Osumnjičeni Novalija se nakon ubistva dao u bjekstvo, a njega su u ponedjeljak, 21. augusta, uhapsili policijski službenici MUP Zeničko-dobojskog kantona u Visokom.

On je potom predat u nadležnost MUP Kantona Sarajevo.

Kako se saznaje, na ročištu koje je održano juče, Novalija je priznao krivično djelo “ubistvo” za koje se i tereti, piše Kliks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije