Hronika

Tužilaštvo tek danas POVUKLO OPTUŽNICU protiv pokojnog Davida Dragičevića

Okružno javno tužilaštvo (OJT) Banjaluka tek danas je povuklo optužnicu protiv tragično nastradalog Davida Dragičevića, saznaje Srpskainfo.

Tužilaštvo tek danas POVUKLO OPTUŽNICU protiv pokojnog Davida Dragičevića
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Izvor portala iz pravosuđa RS objasnio je da je optužnica dostavljena na potvrđivanje Osnovnom sudu Banjaluka 30. marta ove godine, gotovo sedmicu nakon što je mladić pronađen mrtav.

Ovo samo govori koliko su ažurni u domaćem pravosuđu, a slične stvari se otkrivaju tek kada neki slučaj dođe pod lupu javnosti – naveo je izvor blizak pravosuđu RS.

Iz OJT Banjaluka danas su naveli da je Policijska uprava Banjaluka 22. avgusta prošle godine dostavila izvještaj protiv pokojnog Dragičevića, a da je istraga okončana 28. februara ove godine, kada je, kako navode u Tužilaštvu, podignuta optužnica.

Prema podacima do kojih je došao portal Srpskainfo, optužnica je Osnovnom sudu u Banjaluci dostavljena 30. marta ove godine, a povučena je tek danas.

Foto privatna arhiva
Foto privatna arhiva

Postavlja se pitanje kako je moguće da je optužnica bila na snazi sve do danas, iako se znalo da je David Dragičević pronađen mrtav prije više od mjesec dana.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, izjavio je sinoć takođe da je Okružno javno tužilaštvo 30. marta, šest dana poslije pronalaska tijela Davida Dragičevića, predalo optužnicu protiv njega, što je protivno Zakonu.

– Tužilac je morao da zna da je David mrtav. Nije smio da podiže optužnicu – rekao je Čavić.

Prema navodima iz optužnice Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pokojni Dragičević je 11. juna 2017. godine oko 3.35 na Banj brdu nanio teške tjelesne povrede Goranu J.