Sudbine

Tužna sudbina samohrane majke "Potreban nam je siguran dom, dijete mi je astmatičar"

B.V. (34) iz Zrenjanina život nije mazio, a sada se sa trinaestogodišnjom kćerkom našla na ulici.

Dječak se ljulja
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Nedavno se razvela od supruga sa kojim je bila tri i po godine u braku, otac ne može da je primi nazad, sestra ima svoju porodicu, a majka joj je preminula od raka prije nekoliko godina.

U svojoj ispovijesti kaže da joj je teško zbog djeteta jer nemaju bezbjedan dom, iako se posla nikada nije plašila, da je frizer i da je radila u autoindustriji, ipak, na kraju nema gdje da živi niti ima pomoći sa bilo koje strane.

– Moje dijete nije priznato, oca nije upoznala i na njega ne mogu da računam, jer nikada i nisam. Iz više razloga. Od supruga za koga sam bila u braku sam se nedavno razvela pa smo 31. decembra nas dvije napustile taj dom. Sada smo privremeno smještene kod naših prijatelja, ali i oni ne znaju šta će sa nama. Majka je umrla prije nekoliko godina od raka, otac kaže da može primiti samo naše stvari, a sestra ima svoju porodicu i ne može nam pomoći, tako smo i ja moja kćerka sada same na ulici – priča kroz suze B.V.

Kako nam je dalje ispričala, ona se obratila gradonačelniku Zrenjanina, ali i još nekim institucijama.

Kaže da iz Grada nema nikakvu konkretnu informaciju, ali da su je odmah zvali iz Predsjedništva nakon što se obratila.

Pročitajte još

– Zvali su me iz Predsjedništva odmah i hvala im na tome, te se nadam da će se naći neko rješenje. Što se Sigurne kuće tiče, ta opcija je za nas komplikovana, jer se bojim da bi dijete tamo moglo još dodatno da se istraumira slušajući priče, a već nam život nije lak. Moja kćerka ide kod psihologa, ima astmu, njoj je potreban mir ali i uslovi koje ja ne mogu sama da obezbijedim, pa sam se obratila svima kojima sam mogla. Meni je moje dijete najvažnije, cijelog života se borim za nju, ali desilo se to što se desilo. Meni nije problem da radim, frizerka sam, a imam iskustva u autoindustriji, posla će biti, samo kada bih nekako mogla da nađem načina da riješim stambeno pitanje, to bi mi mnogo značilo… Pisala sam gradonačelniku Zrenjanina, valjda će imati razumijevanja, dijete treba da krene nazad u školu, a mi smo van grada jer smo smještene kod naših prijatelja – kaže B.V. kroz suze i još jednom upućuje apel za pomoć.

Ovim povodom Blic se obratio kabinetu gradonačenika Zrenjanina, te im je rečeno da su upoznati sa slučajem B.V. i da su joj zakazali razgovor za sljedeću nedjelju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije