Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TVRDI DA JE BITKOINU KRAJ Hiljadu dolara koje je dobio od bake pretvorio u ČETIRI MILIONA

Biznis
Autor:

Foto: Sascha Steinbach/EPA

Erik Finman, koji je postao “kriptozvijezda” izjavio je nedavno u jednom intervjuu da bi bitkoin mogao potrajati još neko vrijeme, ali da je kraj blizu.

Finman je poznat po investicijama u bitkoin iz 2011. godine, kada je kao dvanaestogodišnjak kupovao ovu valutu po cijeni od 12 dolara po novčiću.

Tako se hiljadu dolara koje je dobio od bake 2017. godine pretvorilo u četiri miliona, a u to vrijeme je postao poznat i po opkladi koju je napravio sa roditeljima, a na osnovu koje će imati pravo odložiti odlazak na koledž ako postane milioner prije osamnaeste godine.

Ovaj tinejdžer danas tvrdi da je “bitkoin mrtav”, a zbog toga što ima previše fragmenata, a slične prognoze iznio je i za litekoin, koji je uporedio sa zalaskom Sunca. Sa više optimizma je govorio o eterumu, te zkashu koji se zasniva na anonimnosti korisnika.

Osim svojih kriptorazmišljanja iznio je i stavove po pitanju milionera sa Vol strita, a da bi istakao da je u razumijevanju kriptosvijeta bolji od njih, budući da oni ne poznaju sistem, te načine na koje funkcionira, prenose agencije, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO