Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

TVRDI DA SE SVE DOVODI U HAOS Radojičić: Odgađanjem izbora nastavljena serija nezakonitosti

Politika
Autor:

Foto: Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je da je odgađanjem izbora za 15. novembar nastavljena serija nezakonitosti, koja dovodi u pitanje legalnost cijelog izbornog procesa.

Radojičić je naveo da su prvo na nezakonit način izabrani članovi Centralne izborne komisije (CIK), jer nisu prošli konkurs, te da se to nikad do sada nije desilo.

On je napomenuo da je i odluka o raspisivanju izbora za 4. oktobar takođe bila parcijalno nezakonita, jer nije donesen rokovnik koji je obavezan po Zakonu.

– Nakon toga je potpuno nezakonito određen neki drugi termin, koji nema uporište ni u jednom članu zakona, te je 15. novembar izvađen negdje “iz džepa” i istovremeno raspisani tenderi za materijale za izbore – rekao je Radojičić, koji je i potpredsjednik SNSD.

On je izjavio novinarima da građani imaju pravo da nakon četiri godine izaberu predstavnike lokalnih vlasti i da je to jedno od osnovnih demokratskih prava.

– Ovakvim činjenjem se sve dovodi u haos, a veliko je pitanje kako će sve teći i kako će se na kraju završiti – rekao je Radojičić.

CIK je odlučio da lokalni izbori u BiH budu održani 15. novembra, umjesto 4. oktobra.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO