Politika

U Bakuu centar za srpski jezik, Vučiću počasni doktorat Azerbejdžana

Centar za srpski jezik i kulturu otvoren je danas na Azerbejdžanskom univerzitetu za jezike u Bakuu, a predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen je počasni doktorat.

U Bakuu centar za srpski jezik, Vučiću počasni doktorat Azerbejdžana
FOTO: D. KUJUNDŽIĆ/TANJUG

Vučić, koga je dočekao dekan univerziteta Kamal Abdulaje, prošao kroz špalir studenata koji su ga pozdravili ovacijama.

Predsjednik Srbije se danas, zadnjeg dana dvodnevne posjete Azerbejdžanu, sastao i sa predsjednikom azerbejdžanskog parlamenta Oktajem Asadovim i najavio veoma brzo ukidanje viza za državljane Azerbejdžana kao dio stvaranja uslova za podizanje ukupne saradnje dvije zemlje.

Vučić je rekao da će biti mogućnosti da se saradnja podigne na viši nivo i zahvalio za podršku teritorijalnoj cjelovitosti i integritetu Srbije, prenijeli su beogradski mediji.

Imamo veliko poverenje u vaše rukovodstvo i predsednika i uveren sam da će Azerbejdžan kao prijateljska zemlja podržavati Srbiju. Mi ćemo učiniti sve i podržavati celovitost Azerbejdžana. Verujem u značajan progres u odnosima dve zemlje – rekao je on.

Najavio je da će u roku od sedam dana biti ukinute vize za Azerbejdžance i izrazio nadu da će to biti dodatan podsticaj da dođu u Srbiju.

Vučić je najavio da će predsjednik Azerbejdžana Ilhan Alijev posjetiti Srbiju u martu i aprilu sljedeće godine, a da predsjednika parlamenta Azerbejdžana očekuje prije kraja godine.

Prihvati notifikacije