Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U Banjaluci uskoro ponovo legalizacija bespravne gradnje

Banjaluka
Autor:

Foto: Shutterstock

Šef gradskog Odsjeka za legalizaciju Vuk Višekruna rekao je da su od početka procesa legalizacije do sada gradske službe uspješno legalizovale više od 5.000 objekata na području Banjaluke, a da će podnošenje novih zahtjeva za legalizaciju biti omogućeno po stupanju na snagu novog zakona.

Višekruna je rekao da će se građanima, koji do sada nisu podnijeli zahtjeve za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, uskoro pružiti nova prilika da ozakone svoje nekretnine, pošto se očekuje da na snagu stupi novi Zakon o legalizaciji bespravne gradnje koji je 21. juna usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

– Očekujemo da ovih dana Zakon legalizaciji bespravne gradnje bude objavljen u “Službenom glasniku” i stupi na snagu, nakon čega će građani, koji to još nisu učinili, moći da podnose nove zahtjeve za legalizaciju – rekao je Višekruna.

On je istakao da su od početka procesa legalizacije do sada gradske službe uspješno legalizovale više od 5.000 objekata na području grada i dodao da je ovaj proces još daleko od konačnog rješenja, budući da je trenutno u radu 10.000 zahtjeva za legalizaciju.

Na godišnjem nivou u ovom Odsjeku u prosjeku se rješava do 1.300 zahtjeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO