Banjaluka

U Bronzanom Majdanu: Služen pomen borcima iz ovog kraja (FOTO)

U čast svih poginulih boraca Narodno – oslobodilačkog rata i posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata, danas je služen parastos na Spomen-obilježju u Bronzanom Majdanu.

Draško Stanivuković na otvaranju teniskog terena u Banjaluci
FOTO: GRAD BANJALUKA

Parastosu je prisustvovao gradonačelnik Draško Stanivuković koji je poručio da se sjećamo svih poginulih boraca i da i danas dolazimo da im odamo počast, jer smo svjesni kako je nastala Republika Srpska.

-Ona je svaki ovaj borac, svaki ovaj život, svaki pojedinačni spomenik i spomen-obilježje. Nema mjesne zajednice koja ne broji žrtve, koje su date za Republiku Srpsku – rekao je on.

Dodao je da će imena ovih hrabrih ljudi iz Bronzanog Majdana i svih drugih koji su stali u odbranu naše Republike Srpske, njih 23 801, nakon 30 godina čekanja, biti uklesana zlatnim slovima na Centralnom spomen-obilježju koje gradimo u samom centru našeg grada.

Pročitajte još

-Izgradnja Centralnog spomen obilježja čeka 30 godina i od kada sam došao na poziciju gradonačelnika Banjaluke pripremamo taj posao. Uspjeli smo da uradimo sve i danas se gradi to obilježje, i na to lokaciji gdje su rekli borci na tzv.

Krašovom parkingu. Vjerujem da ćemo naredne godine, na Vidovdan, i završiti to obilježje – zaključio je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu