Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U Derventi održana manifestacija Dan učeničkih dostignuća

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Direktor Osnovne škole /OŠ/ “Nikola Tesla” iz Dervente Ljubiša Đurić rekao je na manifestaciji Dan učeničkih dostignuća da su tokom ove godine učenici ostvarili izuzetno velik i nezapamćen uspjeh u ovoj obrazovnoj ustanovi.

On je naglasio da su učenici na takmičenjima bili superiorni.

– Na opštinskim takmičenjima iz svih predmeta, osim iz njemačkog jezika, osvojili su prva mjesta, a bilo je i duplih pobjeda, odnosno osvojenih prvih i drugih mjesta – rekao je novinarima Đurić i istakao da su u ovoj školi ponosni na njih.

On je naveo da su učenici imali zapažene rezultate na regionalnim, nakon čega su izborili plasman na republička i državna takmičenja.

Đurić je dodao da, osim truda i zalaganja učenika, nije izostala podrška njihovih roditelja, ali i angažovanje nastavnika.

– Nadam se da će i iduće godine da ponove taj uspjeh, a, možda, ga i nadmaše -rekao je Đurić i dodao da je diplomu “Vuk Karadžić” dobilo šest učenika.

Vukovu diplomu ove godine dobili su učenici Indiana Kosijer, Ivana Stanić, Anđela Božić, Maja Bojanić, Vuk Vranješ i Una Teofilović, koja je i učenik generacije.

Posebna diploma za ostvarene rezultate na takmičenjima i za izuzetnu aktivnost tokom školovanja dodijeljena je Anđeli Lukić.

Na završnoj priredbi nastupili su članovi folklorne i ritmičke sekcije ove škole, recitatori, odigran je dramski komad, a publici su se predstavili i učenica muzičke škole i školski hor.

Priredbi za Dan učeničkih dostignuća OŠ “Nikola Tesla” prisustvovali su i učenici i nastavnici sa Kosova i Metohije, koji borave u Derventi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO