Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“U DODIKOVOM KABINETU NE ČITAJU” Komšić odgovorio srpskom članu Predsjedništva BiH

Politika
Autor:

foto Siniša Pašalić / RAS Srbija

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio kako će na današnjoj sjednici otvoriti pitanje odgovornosti predsjedavajućeg Željka Komšića “zbog toga što je prećutao imenovanje novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i važne prepiske s predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava”.

Komšić je, kako navode, prećutao drugoj dvojici članova da je u novembru dobio pismo od predsjednika Evropskog suda za ljudska prava Linos-Aleksandra Sicilijanosa, u kojem se traži mišljenje Predsjedništva o imenovanju stranog sudije u Ustavni sud BiH.

Iz Dodikovog kabineta je potvrđeno da su tek krajem januara saznali za imenovanje sudije Angelike Nusberger, zbog čega će biti pokrenuto pitanje Komšićeve odgovornosti.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića navode da su sva tri člana dobila pismo.

– Sva tri kabineta u isto vrijeme su dobila pismo. U Dodikovom kabinetu ne čitaju – rečeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

U procesu imenovanja stranih sudija u Ustavni sud BiH Evropski sud za ljudska prava može se konsultovati s Predsjedništvom BiH, ali oni donose konačnu odluku.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO