Hronika

U gepeku pronađena krv: Francuska policija traga za Srbinom osumnjičenim za ubistvo

Francuska policija intenzivno traga za Srbinom osumnjičenim za ubistvo drugog Srbina, dok su dvije žene, kojima se stavlja na teret da su pomagale u prikrivanju zločina, trenutno u pritvoru.

U gepeku pronađena krv: Francuska policija traga za Srbinom osumnjičenim za ubistvo
FOTO: IAN LANGSDON / EPA

Kako su prenijeli francuski mediji, Srbin, koji inače živi u Nemačkoj, prije mjesec dana je otišao u francuski grad Bezanson kako bi kupio automobil. Međutim tada mu se izgubio svaki trag.

Događaj, o kom javljaju francuski mediji, seže neposredno pred katolički Božić. Srbin iz Nemačke, čije ime se ne navodi u istrazi, došao je 22. decembra u Bezanson. Njegova porodica ističe da je sa sobom imao značajnu količinu novca, ali nije precizirana suma.

Da je imao novac, potvrdio je u utorak i državni tužilac iz ovog grada Etjen Manto, koji se obratio javnosti, potvrđujući tako pisanje regionalnog lista “Est Repibliken”, koji je otkrio cijeli događaj.

Stupio je, radi kupoprodaje, u kontakt sa drugim Srbinom, koji je u nemirnom kvartu Planoaz bio nastanjen tek nekoliko dana. Tužilac je istakao da je ta osoba bila posljednja koja je bila u kontaktu sa nestalim Srbinom iz Nemačke.

Njegova porodica je, poslije četiri dana, 26. decembra, došla u Bezanson, da bi policiji prijavila nestanak. Policija je u naselju Planoaz pronašla njegov automobil, kojim se dovezao iz Nemačke, a u gepeku je zatečena velika količina krvi, koja pripada nestalom, zbog čega se sumnja da je nestali ubijen.

– U ovom trenutku mislimo da je mrtav – istakao je tužilac Manto.

Pročitajte još

Srbin, za koga se sumnja da je izvršio ubistvo, u bjekstvu je od 26. decembra i za njim je raspisana potjernica, piše Blic.

U međuvremenu, uhapšene su dvije Srpkinje, starosti 25 i 58 godina, za koje se ističe da su bile poznanice osumnjičenog za ubistvo. Protiv njih je pokrenuta istraga pre nedelju dana. Sumnja se da su očistile stan posle zločina.

Prihvati notifikacije