Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U Istočnoj Ilidži skromno obilježavanje Dana Republike

Politika
Autor:

Foto Mariana Đurić/RAS Srbija

Delegacije Opštinske boračke organizacije ”Ilidžanski borac” i opštinskog rukovodstva danas je položila vijenac na spomen-obilježje u Kasindolu i na taj način skromno obilježila 9. januar – Dan Republike Srpske.

Organizacioni odbor za obilježavanje 9. januara, Dana Republike Srpske, u Istočnoj Ilidži donio je odluku da, zbog tragične smrti sugrađanina Miloša Ostojića, otkaže svečanost koja je bila planirana u večernjim časovima.

Slobodan Maunaga, predsjednik MBO Kasindo, istakao je da je odgađanje planiranih svečanosti moralna obaveza boraca.

– Odluku smo donijeli jednoglasno, jer ovo nije vrijeme da slavimo. Naš saborac, ali i čovjek koji godinama pomaže organizaciju naše manifestacije ”Dani Kasindolskog bataljona”, doživio je ono što je najgore za jednog roditelja. Saosjećamo u njegovoj boli i očekujemo da će biti kažnjeni počinioci ovog zločina – rekao je Maunaga.

Dodaje da se o borcima slabo vodi računa, te da su oni ti koji Republiku Srpsku najviše vole i najviše su u nju uložili.

– Borci Republike Srpske žive na ivici egzistencije, a ja se iskreno nadam da će se u skorijoj budućnosti poboljšati uslovi života boračkih kategorija – rekao je Maunaga.

Predsjednik ”Ilidžanskog borca”, Goran Šehovac, rekao je da je odluka da se svečanost povodom 9. januara otkaže bila jednoglasna.

– Jednoglasno smo donijeli odluku da Dan Republike Srpske ne proslavljamo na način kako smo to radili prethodne godine. Razlog tome je tragična smrt našeg mladog sugrađanina Miloša Ostojića, a takođe i iz poštovanja prema njegovoj porodici i njegovom ocu Draganu, koji je naš saborac i čovjek, koji je u svakoj prilici pomagao boračku populaciju i manifestacije, koje se održavaju pod okriljem boračke organizacije – rekao je Šehovac.

Foto Mariana Đurić/RAS Srbija

Goran Šehovac

On je naglasio da svi borci iz Istočne Ilidže osuđuju nemili događaj u kojem je život izgubio Miloš Ostojić.

– Želim da izrazim saučešće porodici Ostojić u svoje lično i ime ”Ilidžanskog borca”. Mi se nismo borili da nam u miru ubijaju djecu i ova tragedija nas je potresla. Najmanje što možemo da učinimo u ovom trenutku je da otkažemo planirane svečanosti i da uz svijeće poginulim borcima upalimo svijeću i za spokoj duše našeg Miloša. Takođe, želimo da se počinilac ili počinioci otkriju i da odgovaraju za ovo nečasno djelo – rekao je Šehovac.

Poručio je da  se borci nisu borili i svoje živote dali da bi sada vladali kriminalci i dezerteri.

– Ako hoćemo da očuvamo Republiku Srpsku mora da nas vodi sloga, ljubav i rad, a ne kriminal – rekao je Šehovac.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO