Politika

"U NAJTEŽIM VREMENIMA BIO JE UZ SVOJ NAROD" Cvijanovićeva uputila saučešće povodom smrti Amfilohija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je saučešće Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, Svetom arhijerejskom Sinodu SPC, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića.

"U NAJTEŽIM VREMENIMA BIO JE UZ SVOJ NAROD" Cvijanovićeva uputila saučešće povodom smrti Amfilohija
FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA RS

Sa tugom u srcu i dubokim žaljenjem primila sam tužnu vijest o smrti Njegovog preosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Mitropolit Amfilohije ostaće upamćen kao veliki prosvjetitelj, obnovitelj crkvenog i duhovnog života na području mitropolije i velikodostojnik koji je u najtežim vremenima sa svojim narodom dijelio dobro i zlo. Svojim djelima, ostavio je dubok trag u razvoju bogoslovske misli i očuvanju pravoslavlja kako na ovim prostorima, tako i šire, navodi se u telegramu saučešća predsjednice Cvijanović.

Pročitajte još

Dodaje se da njegov odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za Mitropoliju crnogorsko-primorsku, Srpsku pravoslavnu crkvu i sve njene vjernike, kao i za cijeli pravoslavni i hrišćanski svijet.

– U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća – navodi se na kraju telegrama.