Društvo

U obračunu kriminalaca jedna osoba ubijena, 27 privedeno: Održana vanredna sjednica Skupštine opštine Sokolac, ovo su njihovi zahtjevi

Nakon što je otpušten sa liječenja u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, policija je uhapsila Stefana Delića, koji se tereti da je u Sokocu 7. juna ubio Miroslava Milinkovića.Delić je predat Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Snimak ubistva Miroslava Milinkovića Bate u Sokocu
FOTO: ZORAN ŠARENAC/TWITTER/SCREENSHOT

Kako je saopšteno iz MUP Republike Srpske, policija je tokom istrage ovog ubistva privela na ispitivanje 27 osoba sa područja Sokoca, a obavljen je i pretres više objekata.

Privedene osobe su nakon kriminalističke obrade puštene na slobodu.

Pročitajte još

Zbog narušene bezbjednosti, danas je održana vanredna sjednica Skupštine opštine Sokolac.

Odbornici su zatražili od Policijske uprave Istočno Sarajevo da obavi procjenu stanja bezbjednosti u Sokocu i preduzme sve mjere da se stanje popravi. Imamo čvrsta obećanja predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i vjeru u institucije Republike Srpske da će biti preduzete sve mjere da se sadašnja situacija stavi pod kontrolu i spriječe dalja neželjena dešavanja u oblasti bezbjednosti – rekao je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinja Bašević, koji je prisustvovao sjednici.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je vanredna sjednica zakazana poslije nemilih dešava u proteklih desetak dana u kojima se u jednom slučaju desilo ubistvo, a u drugom je bačena eksplozivna naprava i počinjen pokušaj ubistva u gradskom naselju, pri čemu su mogli stradati slučajni prolaznici, što je stvorilo osjećaj nesigurnosti kod građana, piše RTRS.

Nakon što je izdao saopštenje vezano za ta dešavanja, Bjelica je, kako je objasnio, zatražio pojačanje mjera bezbjednosti na području opštine.

– Podržali smo rad MUP Srpske i zatražili da budu pojačane mjere, odnosno da se pojača prisustvo policije u ovoj lokalnoj zajednici i riješi pitanje dodatnih materijalno-tehničkih sredstava, ako za tim ima potrebe – rekao je Bjelica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije