Gradovi

U opremi iz Mozzarta u Premijer ligu BIH: Kuglašima Rudara iz Prijedora stigli novi dresovi

Kuglaški klub Rudar iz Prijedora gaji bogatu i uspješnu tradiciju. Iako su imali pauzu u radu od nekoliko godina, grupa entuzijasta opet je pokrenula klub.

U opremi iz Mozzarta u Premijer ligu BIH: Kuglašima Rudara iz Prijedora stigli novi dresovi
FOTO: MOZZART

Boreći se da opstanu, na treninge su jedno vrijeme išli u Gradišku, sve do prije tri godine kada su dobili svoju kuglanu. Prošlu sezonu završili su kao prvaci Prve lige Srpske, a od ove jeseni se takmiče u Premijer ligi BiH, i to u novoj opremi koju je, kao znak podrške, na njihovu adresu poslao Mozzart.

– Ekipa je zaista super reagovala. Bili su iznenađeni, jer smo samo predsjednik kluba i ja znali da nam Mozzart sprema ovaj poklon. Oduševili su se kada su stigli dresovi, a kombinacija boja posebno je obradovala starije članove jer su zelena i crna stare, tradicionalne boje Rudara iz Prijedora – kaže Nikola Marić, sekretar Kuglaškog kluba Rudar Prijedor.

FOTO: MOZZART
FOTO: MOZZART

Trenutno imaju oko 55-60 članova, od čega je 35 seniora, desetak omladinaca i isto toliko dama. Prvi tim sa 12 igrača se od ove jeseni takmiči u Premijer ligi BiH. Prošle godine su bili prvaci RS i time se plasirali u najviši državni rang.

Zbog brojnosti članova, ove godine su svoju drugu ekipu prijavili za takmičenje u Prvoj ligi RS, koja startuje predstojećeg vikenda u Brčkom.

FOTO: MOZZART
FOTO: MOZZART

U njihovom timu su neka velika imena, legende ovog sporta na našim prostorima. Među njima je Đorđe Paštar, koji i u sedmoj deceniji života igra i jedan je od najboljih u BiH u zadnjih 30 godina. Tu je i Dragan Trkulja, koji nosi epitet jednog od pet najboljih u bivšoj Jugoslaviji.

Klub ima i omladinsku školu, u kojoj treniraju igrači kadetskog uzrasta, a takmiče se u Omladinskoj ligi RS i BiH. Tu su i pojedinačna takmičenja za igrače na koja idu svi članovi Rudara.

Plan im je da iduće sezone formiraju žensku ekipu za odlazak na takmičenja.

FOTO: MOZZART
FOTO: MOZZART

Veliku pomoć im pruža Grad Prijedor, koji im je ustupio dvoranu na korišćenje, a pomažu im i finansijski. Prošle godine su dobili i sredstva kroz projekat resornog ministarstva. Klub se djelimično finansira i naplatom članarina, a tu su i sponzori iz lokalnih kompanija. Ipak, donacija iz Mozzarta im je posebno lijepo iznenađenje, a nadaju se da će u novim dresovima uspješno startovati u Premijer ligi BiH.

A.E.

Prihvati notifikacije