Svijet

“U ovom trenutku to nije prikladno”: Tompson NEPOŽELJAN u riječkoj opštini Kostrena

Hrvatski pjevač Marko Perković Tompson, koji u svojim pjesmama i nastupima veliča ustaštvo, nepoželjan je u hrvatskoj opštini Kostrena, gdje je trebalo da održi koncert 28. aprila, uz obrazloženje da “u ovom trenutku to nije prikladno”.

“U ovom trenutku to nije prikladno”: Tompson NEPOŽELJAN u riječkoj opštini Kostrena
Foto: RAS Srbija

Koncert je već službeno bio najavljen, o čemu su svjedočili i džambo plakati koji su se uoči Uskrsa nalazili na više mjesta u Rijeci, pa tako i na Jadranskoj magistrali u Kostreni.

Ako je suditi prema dopisu koji je Tompsonovom menadžmentu prošle sedmice poslat iz Komunalnog društva Kostrena, koje upravlja Sportskom dvoranom i činjenici da su tokom vikenda plakati nestali, Tompson ipak neće nastupiti u tom mjestu.

U dopisu koji posjeduje riječki Novi list, otkazuje se Ugovor o privremenom korišćenju dvorane sklopljen 19. marta ove godine.

U obrazloženju se, između ostalog, navodi da je nakon konsultacija predstavnika davalaca, branitelja s načelnikom Opštine Kostrena zaključeno je da u ovom trenutku zbog političke situacije na lokalnom nivou nije prikladno gostovanje Tompsona jer bi se, kako se navodi, moglo protumačiti kao angažman povodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja te opštine.

Na prijedlog načelnika opštine Kostrena, Dražena Vranića, usmeno je predloženo da se koncert M. P. Thompsona odloži do daljnjeg.

Vranić je rekao da opština i on lično nisu bili ni upoznati s namerom Marka Perkovića , niti je za organizaciju takvog koncerta prije započinjanja bilo kakvih razgovora s izvođačem dao svoju saglasnost bilo kome za održavanja tog koncerta, piše Novi list.