Banjaluka

U parku “Mladen Stojanović” gradi se najveće dječje igralište: Roditelji zadovoljni, sa djecom jedva čekaju kraj i otvaranje

Najveće dječje igralište gradi se u parku “Mladen Stojanović” u sklopu kompleksa za teniski turnir koji će biti organizovan u aprilu mjesecu.

Djeca gledaju crtež novog igrališta
FOTO: A.ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Ovo je do sada i najskuplje igralište ikada u koje će biti uloženo skoro milion KM.

Pitali smo i građane Banjaluke šta misle o ovom igralištu. Svi skoro smatraju da je ovo odlična ideja i da se napokon gradi nešto za njihovu djecu koja će uživati u ovakvom sadržaju.

Stefan P. sa svojim djetetom neprestano je tražio neki zabavan sadržaj za svoje dijete. Kaže da će ovo dječje igralište sasvim solidno opravdati mjesto za razonodu i druženje, a i igru same djece.

– Iskreno, oduševljen sam. Nismo ovo imali prije na ovom nivou. Možda jeste to sve sporedno sa cjelokupnim kompleksom, ali bitno je da se nešto radi pa kako god – rekao je on.

Sličnog mišljenja je i njegova sugrađanka Milena S. koja kaže da su imali igralište u naselju gdje žive, ali na ovakvom nivou.

Pročitajte još

-Vidjela sam slike i iskreno, jedva čekam da igralište ugleda svjetlost dana. Neću izlaziti sa djecom odavde – rekla je ona. 

Najveće i najmodernije dječje igralište u regionu biće završeno do kraja ovog mjeseca, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

– Bili smo dodatna radna snaga na najvećem gradilištu u Republici Srpskoj, koje će pokazati koliko je Banjaluka spremna da prihvati najizazovnije zadatke, a svi radovi biće završeni do kraja ovog mjeseca – rekao je Stanivuković tokom obilaska radova u parku „Mladen Stojanović“.

Naime, dječje igralište u parku „Mladen Stojanović“, namijenjeno za djecu uzrasta od tri do 15 godina – prostiraće se na površini od 1.500 kvadratnih metara i sastojaće se od 12 kula različitih visina, koje će međusobno biti povezane visokim adrenalinskim okruglim mostom ukupne dužine od 24 metra i „zip lajnom“ dužine 22 metra.

Takođe, postojeće igralište u parku biće obnovljeno i obogaćeno dodatnim sadržajima za igru i ono će zajedno sa novim igralištem činiti jednu cjelinu, a ukupna vrijednost ovog projekta zajedno sa projektom trim staze iznosi oko milion KM.

Stanivuković je rekao da će ovo igralište biti najveće i najmodernije. 

– Takva igrališta se naplaćuju, jer je to adrenalin park sa 12 kula, čak i visine po 6-7 metara koje unutra imaju sav sadržaj za djecu, sa zip lajnom, sa najmodernijim spravama na kvadratnoj površini od 1.500 kvadratnih metara, jedinstvenog oblika. Najskuplje igralište ranije je bilo oko nekih 200.000 KM. Ali ja nekada namjerno kažem cijenu, jer ćemo dobiti ono što je potrebno Banjaluci. Šta je ideja? Da u svakom naselju bude lokalno igralište. Ono je lijepo, atraktivno za tu mjesnu zajednicu. Ali ako želite da odvedete dijete gdje najviše voli, obožava, da zaista uživa sa svojom porodicom, u najljepšem dijelu našeg grada, a to je park “Mladen Stojanović”. I zato je ovaj sadržaj. Ujedno, to će biti i fan park cijelog kompleksa i ATP turnira i budućih događaja. Radimo i tu trim stazu, i radimo tu trampolinu koja će biti uz to igralište atraktivna. Da dijete ne morate staviti u automobil i odvesti u Beograd, Zagreb ili Beč da nešto vidi, ne, odvedite ga do parka ili u neki drugi dio Banjaluke i vidjeće svijet – istakao je on za Srpskainfo.

U okviru velike rekonstrukcije parka „Mladen Stojanović“, na koju Banjaluka čeka gotovo pet decenija, obnavlja se i trim staza u dužini od 1.200 metara

Sa trim stazom i dva dječja igrališta naš grad dobiće zabavni park – tzv. „fun park“, koji će se koristiti i za vreme trajanja predstojećeg ATP turnira „Srpska Open“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije