Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U Pelagićevo investirano 20 miliona KM iz Razvojnog programa i budžeta

Regioni
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Vlada Republike Srpske do sada je u opštinu Pelagićevo uložila oko 20 miliona KM po različitim osnovama iz Razvojnog programa i iz budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke plasirano je još 3,4 miliona KM, rečeno je Srni u Vladi Srpske.

U ovoj godini Vlada Srpske uložiće više od milion KM za izgradnju poslovne zone Pelagićevo i Doma kulture u mjestu Đendići, te za uređenje Trga 9. januar, spomen-kompleksa “Vaso Pelagić” i za uređenje deponije komunalnog otpada.

Iz Ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Srpske za ovu lokalnu zajednicu odobreno je 1,2 miliona KM, a neki od najvažnijih projekata koji su finansirani tim sredstavima su rekonstrukcija objekta Doma kulture u Pelagićevu – oko 450.000 KM, te izgradnja fiskulturne dvorane pri Osnovnoj školi “Vaso Pelagić”, za šta je izdvojeno 320.000 KM.

Iz budžeta Vlade finansirana je i nabavka autobusa za prevoz učenika osnovnog obrazovanja na području opštine Pelagićevo, te nabavka školskih tabli, računara kao i uvođenje informacionih tehnologija u obrazovne institucije putem projekta EDIUS.

Putem programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, zbrinute su 22 porodice, od čega izgradnjom stanova pet, a nepovratna novčana sredstva dobilo je 17 porodica. Ukupna ulaganja za ove porodice iznose 300.000 KM.

Kada je riječ o budžetskoj podršci za razvoj poljoprivrede u opštini Pelagićevo, od 2006. do danas izdvojeno je oko 7,1 milion kroz razne projekte, od čega za podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede i sela 5,5 miliona KM.

Prema podacima Vlade Srpske, od 2006. do 2018. godine izdvojeno je gotovo dva miliona KM putem projekata obnove stambenih jedinica, infrastrukture, održivog povratka, alternativnog smještaja i slično.

Kada je riječ o putnoj infrastrukturi, za izgradnju novih i rehabilitaciju postojećih regionalnih, magistralnih i lokalnih putnih pravaca u ovoj lokalnoj zajednici izdvojeno je više od pet miliona KM, a u toku su radovi na rehabilitaciji magistralnog puta Turić-Pelagićevo, za šta je obezbijeđeno 750.000 KM.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO