Hronika

"U školi je već ranije prijavljivano problematično ponašanje tog dječaka" Advokat porodica ubijenih i ranjenih u "Ribnikaru" o učeniku u čijem je rancu PRONAĐEN NOŽ

Advokat porodica ubijenih i povrijeđenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru poslije suđenja u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović govorio je i o slučaju koji se u istoj školi dogodio danas, kada je školski policajac pronašao nož u rancu jednog učenika.

"U školi je već ranije prijavljivano problematično ponašanje tog dječaka" Advokat porodica ubijenih i ranjenih u "Ribnikaru" o učeniku u čijem je rancu PRONAĐEN NOŽ
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

On navodi da ima informacije o tome da je taj učenik i ranije prijavljivan.

– U pogledu tog noža, već dva puta je zvanično prijavljivano školi problematično ponašanje tog učenika, koji je donio nož u školu. Prijavljivano je da postoje prijeteće poruke koje se objavljuju na društvenim mrežama. Roditelji su prijavljivali to, išli kod psihologa, ali su te prijave tolerisane kao da su roditelji psihički popustili zbog 3. maja, da oni šire paniku, da je ustvari njima potrebna psihološka pomoć – rekao je Ognjen Božović, advokat oštećenih porodica, piše Blic.

Pročitajte još

U školi nije bilo nikakvih incidenta i dječak koji je imao nož kod sebe je odveden u policijsku stanicu. Ovu informaciju je za Blic potvrdio i jedan od roditelja djece koja idu u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Nož jeste pronađen kod jednog od učenika škole – đaka osmog razreda, ali nije došlo ni do kakvog incidenta. Nož je oduzet djetetu, a djeca su puštena kući. Djeca su dovoljno istraumirana i ovo im je dodatno teško. Mi kao roditelji se naravno brinemo, ali moramo da budemo sigurni da je školsko okruženje za našu djecu bezbjedno – kaže jedan od roditelja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu