Gradovi

U Somboru uručeno 40 paketa građevinskog materijala za izbjeglice iz BiH i Hrvatske

U Somboru je danas svečano uručeno 40 ugovora o dodjeli paketa građevinskog materijala izbjegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske koje prebivaju na teritoriji Grada Sombora.

U Somboru uručeno 40 paketa građevinskog materijala za izbjeglice iz BiH i Hrvatske
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Maksimalna vrijednost jednog paketa građevinskog materijala je 9.000 evra, a minimalna 4.500 evra.

Pomoć je obezbijeđena kroz Regionalni stambeni program, potprojekat Devet, saopšteno je iz Komesarijata za izbjelgice Srbije.

Događaju su prisustvovali zamjenik komesara za izbjeglice Srbije Svetlana Velimirović, predstavnik Delegacije EU u Srbiji Gerhard Salcer, šef kabineta direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Jovan Lazarov, kao i zamjenik gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbijedi trajna stambena rješenja za najugroženije izbjegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS i UNHCR, a finansiran je sredstvima EU, koja je i najveći donator, SAD, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Prihvati notifikacije