Hronika

U STRAŠNOJ NESREĆI POGINULO TROJE MLADIH Auto udario u most i upao u kanal, TIJELA IZVUČENA IZ VODE

Dva beživotna tijela u kanalu i treće u smrskanom automobilu, u selu Lovćenac u opštini Mali Iđoš, pronađeni su danas oko devet časova.

U STRAŠNOJ NESREĆI POGINULO TROJE MLADIH Auto udario u most i upao u kanal, TIJELA IZVUČENA IZ VODE
FOTO: B.V. / RAS SRBIJA

Kako Blic saznaje, mladić star 22 godine i dvije devojke, obje rođene 2003. godine, poginuli su u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima između subote i nedjelje kada su se najvjerovatnije vraćali sa druženja.

U ovoj stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginuli su Danilo Dabanović (22) iz Lovćenca i maloljetne M. V. (17) iz Vrbasa i B. P. (17) iz Lovćenca.

U Policijskoj upravi Subotica potvrdili su za Blic stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovalo jedno vozilo i kažu da je uviđaj obavilo Osnovno javno tužilaštvo u Subotici koje vodi i istragu.

Kako saznajemo iz Osnovnog javnog tužilaštva, vozilo marke “BMW”, kojim je upravljao mladić, kretalo se iz pravca Lovćenca prema željezničkoj stanici kada je, najvjerovatnije pri neprilagođenoj brzini, izgubio kontrolu nad vozilom. Automobil je prvo udario u betonski most, prevrnuo se i upao u kanal sa vodom koja je ispod tog mosta.

Iz istrage se saznaje da je vozilo u potpunosti smrskano.

– Dva tijela su ispala iz vozila u vodu, a treće je pronađeno u automobilu. Van vozila pronađeni su mladić i jedna djevojka – rečeno je Blicu.

Pročitajte još

Ni nakon izvršenog uviđaja u Osnovnom javnom tužilaštvu ne mogu da kažu šta se tačno i kako dogodilo, jer sada slijedi opsežna istraga kojom će se utvrditi svi mogući detalji nesreće u kojoj je nažalost poginulo čak troje mladih ljudi.

– Uviđaj je završen. Tijela nastradalih su poslata na obdukciju. Sada će se raditi provjera okolnosti, kao i gdje su bili prije tragedije i sve ostalo što je prethodilo tragičnoj nesreći – kažu u OJT.

Tijela nastradalih poslata su na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.

U Lovćencu vlada muk. Mještani su u šoku. Ne znaju ni oni šta se dogodilo, ali kažu da je most na tom mjestu slutio tragediju.

Mještanin Lovćenca objašnjava da u okolini mosta i mjesta nesreće nema kuća, dio puta i most okružuju samo ledina i njive.

– Most odjednom presjeca put koji je inače vrlo prometan i više puta sam pomislio da je moguće da se desi tragedija poput ove. Otišli smo komšija i ja do mjesta nesreće i zatekli smo nekoliko mladih ljudi tamo, vjerovatno su prijatelji nastradalog Dobanovića i djevojaka. Ne znam lično momka, ni djevojke. To su mladi ljudi, tek je trebalo da žive. Mnogo nam je žao svima, velika tuga je zavladala ovdje sada – priča mještanin Lovćenca.

FOTO: B.V. / RAS SRBIJA
FOTO: B.V. / RAS SRBIJA

Kako pričaju mještani, Ulica 13. jula vodi ka željezničkoj stanici, a zatim se usred asfalta pojavljuje popreko most.

– Nije mladi Dobanović bio na mostu pa da je sletio kolima s njega ili da ga je prelazio pa udario u stranice. Koliko smo čuli kola su se zakucala pravo u betonski most s puta, prevnuo se i tada je auto pao u kanal. Nama se čini da taj most stoji naopako ili kako bi rekli u narodu kao da je postavljen nakrivo. Nemamo riječi za ovu strahotu koja se dogodila, ni ne znamo kako se sve tačno dogodilo. Najvjerovatnije da su se vraćali sa druženja, mladi su i vikend je bio. Osjećam veliku tugu i mnogo mi je žao njihovih porodica. Velika je to tragedija – pričaju mještani.

Novinari su zakucali na vrata kuće u kojoj je živio nastradali mladić, Danilo Dobanović. Jedna od rođaka je rekla da niko od članova porodice neće davati izjave za medije.

– Njihovim porodicama je sada najteže. Nadam se da osjećaju iskrena saučešća svih nas – kaže žena iz Lovćenca, piše Blic.