Društvo

"U subotu idem u Banjaluku, kompromisa neće biti" Davor Dragičević ističe da ima nepobitne dokaze o ubistvu sina Davida

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke, kazao je kako se ne osjeća ugroženo u Sarajevu, ali da je u Sarajevu drugačija situacija u odnosu na ono što ga čeka u Banjaluci.

"U subotu idem u Banjaluku, kompromisa neće biti"  Davor Dragičević ističe da ima nepobitne dokaze o ubistvu sina Davida
FOTO: PRAVDA ZA DAVIDA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Oprezan jesam, ali u meni više ne postoji strah – kazao je Dragičević za N1 i dodao kako je bivša glavna tužiteljka BiH Gordana Tadić govorila o pritiscima koje trpi zbog ovog predmeta u razgovoru sa Suzanom.

U Banjaluku ide u subotu ujutro.

– Nikakvog kompromisa neće biti. Neka oni rade svoj posao, ja ću svoj sa grupom Pravda za Davida. I ovog puta pozivam ministra unutrašnjih poslova RS da me odmah uhapsi jer ako to ne uradi, to će biti potvrda da je MUP RS učestvovao u ubistvu moga sina – rekao je Dragičević.

Kazao je kako danas u Tužilaštvu BiH, s njim neće razgovarati kao sa majkom Suzanom jer očekuje konkretne poteze.

– Tužioci Tužilaštva BiH imaju apsolutno sva ovlaštenja i sve resurse na raspolaganja da ovo brzo privedu kraju – rekao je.

Na pitanje ima li volje, odgovorio je: “Mislim da nema, ali vidjećemo poslije današnjeg sastanka”.

Naveo je i to kako je bivša glavna tužiteljka Gordana Tadić razgovarala sa Suzanom na način koji nije primjeren.

Pročitajte još

– Nije primjereno prema jednoj majci djeteta i da traži podršku zaštitu od majke Suzane. Dali smo joj podršku Ifet Feraget i ja, odriješene ruke. Govorila je o saznanjima da je Osmica prisluškuje, da ima pritiske da se predmet ne pokrene i ne dođe do kraja. Javno pozivam Gordanu Tadić. Da je izašla sa svim saznanjima na press konferenciju, to bi značio državni udar. Poslije toga bi međunarodna zajednica stala na njenu stranu – rekao je Dragičević.

Ističe kako sve nepobitne dokaze o ubistvu svoga sina posjeduje.

– Znamo da je moje dijete bilo živo dok smo ga tražili. Mučili su ga. Znamo da je bio zadavljen, utopljen 24. marta u ranim časovima. A ja moram vaditi dijete iz mrtvačnice, rezati mu kosu da pošaljem u Austriju da dokažem da David nije narkoman, lopov i samoubica. Znaju svi ko je to uradio – rekao je Dragičević.

Istakao je kako i Muriz Memić i on znaju ko je ubio njihovu djecu, ali da ne može izgovoriti.

– Šta sam dobio? Davidov grob je u Austriji, progon i da treba da strahujem za život umjesto da budem zaštićen i da je ova zemlja krenula putem pravde i prosperiteta. Ali, ipak smo Muriz i ja ovom pričom spasili neke živote. Političke igre vraćanja nadležnosti su samo za široke narodne mase. Da su građani stali iza Muriza 2016. godine i iza mene 2018. godine, te da su se tada riješili ovi slučajevi, danas ne bismo imali ni respiratora ni drugih stvari – rekao je Dragičević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu