Politika

U TESLIĆU I RUDOM OSTAJU STARI ODBORNICI Poslanici odbili prijedlog o RASPUŠTANJU skupština

Narodna skupština Republike Srpske nije podržala prijedloge odluka o raspuštanju skupština opština Teslić i Rudo.

U TESLIĆU I RUDOM OSTAJU STARI ODBORNICI Poslanici odbili prijedlog o RASPUŠTANJU skupština
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Od prisutnih 64 poslanika glasalo je 53 od kojih je za raspuštanje SO Rudo glasalo 15, dok ih je 37 bilo suzdržano. Kada je riječ o raspuštanju SO Teslić glasala su 52 poslanika od kojih je 14 bilo za, a 38 suzdržano.

Rasprava o raspuštanju SO Teslić i Rudo trajala je do kasno sinoć, i tom prilikom potpredsjednica NSRS Sonja Karadžić Jovičević je rekla da je neuspjeh opoziva načelnika opština Teslić i Rudo na referendumu pokazao da su pravo i pravda na njihovoj strani.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Sonja Karadžić Jovičević

Tokom objedinjene skupštinske rasprave o prijedlozima odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić, Jovičevićeva je upozorila da će se poslanicima vladajuće koalicije, ukoliko ne podrže prijedloge odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić, to vratiti kao bumerang na lokalnim izborima iduće godine.

I poslanik PDP Ljubiša Krunić je apelovao da poslanici vladajuće koalicije glasaju za raspuštanje skupština opština Rudo i Teslić.

Prijedlozima odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Skupštine opštine Teslić predviđeno je da parlament Srpske raspusti ove dvije skupštine opštine jer, nakon sprovedenog postupka opoziva, načelnici ovih opština nisu opozvani.