Gradovi

U Trebinju masovna vakcinacija “Sinofarmom” i “Fajzerom”: Početkom avgusta očekuje se druga doza “Sputnjika V”

U Trebinju je danas i sutra organizovana masovna vakcinacija građana vakcinama “Sinofarm” i “Fajzer”, kao i drugom dozom vakcine “Astra Zeneca”.

U Trebinju masovna vakcinacija “Sinofarmom” i “Fajzerom”: Početkom avgusta očekuje se druga doza “Sputnjika V”
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Za dva dana vakcinu će primiti pviše hiljadu građana, a vakcinaisani su i zaposleni u pojedinim fabrikama, trebinjskom “Vodovodu” i prosvjetni radnici.

Prema riječima Jelene Durić epidemiologa u trebinjskom Domu zdravlja do sada je  prvu dozu vakcine u ovoj zdravstvenoj ustanovi primilo 5.700 Trebinjaca.

Pročitajte još

– Sa ovom vakcinacijom, kao i vakcinacijom prvom dozom “Sputnjik V” naredne sedmice, očekujemo da će biti vakcinisano ukupno 7.000 građana. U regionalnom centru Insituta za javno zdravstvo vakcinisano je oko 700 Trebinjaca, a u bolnici oko 300, tako da će broj vakcinisanih biti oko 8.000 -navela je ona.

Durićeva je najavila da revakcinacija ruskom vakcinom “Sputnjik V” se očekuje početkom avgusta, u zavisnosti od vremena isporuke ove vaccine u Hercegovinu.

Iz Doma zdravlja su pozvali građane Trebinja koji su vakcinisani van RS da kopiju potvrde o vakcinaciji dostave HIgijensko-epidemiloškoj službi, radi evidencije.

Prihvati notifikacije