Društvo

U UDESU IZGUBILI RODITELJE I SESTRU Zbog teške sudbine dječaka (15) i djevojčice (4) iz Teslića pokrenuta HUMANA AKCIJA

Tragedija koja je 15. avgusta zadesila porodicu Livnjak iz Teslića, kada su majka Svjetlana (37) i starija kćerka Dragana (19) poginule u saobraćajnoj nesreći, a nekoliko dana kasnije od posljedica povreda preminuo i otac Zoran (45), potresla je čitav region i dijasporu.

U UDESU IZGUBILI RODITELJE I SESTRU Zbog teške sudbine dječaka (15) i djevojčice (4) iz Teslića pokrenuta HUMANA AKCIJA
FOTO: FACEBOOK

Od tada su brojni ljudi kontaktirali najbližu porodicu koju imaju njihov 15-ogodišnji sin Dragan i četverogodišnja kćerka Sofija, koja je, na sreću, preživjela sudar, ali je očekuje duže liječenje i oporavak, te nudili pomoć.

Njihovi bliski rođaci, koji ovih dana brinu o dječaku, te djevojčici koja je prebačena na liječenje u Srbiju, odlučili su zato da otvore bankovne račune na koje se može uplatiti novčana pomoć.

Podaci o računima dijele se na Fejsbuku.

Kako za Srpskainfo objašnjava Tihomir Livnjak, rođak i prvi komšija nastradale porodice, poziv da se olakšaju teški dani koji su pred ovom djecom je otvoren svima koji imaju želju da pomognu, koliko ko može.

– Račun smo otvorili na ime Goran Livnjak, koji je stric te djece i brat stradalog Zorana, a koji inače s porodicom živi u Modriči. On je ovih dana s Draganom. Dječak ima samo 15 godina, u svojoj je kući, tu će i ostati. Staraćemo se za njega, a pomoć da nastave život će im sigurno trebati i dobro doći – kaže Tihomir, dodajući da se na taj način odgovara i na brojne pozive dobrih ljudi, koje je porodica već primila iz zemlje i okruženja.

Pročitajte još

Dragan ima podršku familije, prijatelja i drugova iz škole, a Tihomir kaže da se i dobro drži, koliko to okolnosti i tuga dozvoljavaju. Brine za sestricu pred kojom je težak put, ali donekle ohrabrujuće vijesti stižu iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“, gdje je na dalje liječenje i tretman djevojčica prebačena iz UKC RS.

– Posredno smo dobili vijesti iz bolnice da je djevojčica puno bolje, kao i da se planiraju operacije strukture lice. Ako bog da, ići će sve na bolje. Međutim, potrebno je duže liječenje. Kako nam je rekla doktorica, nije životno ugrožena, pri svijesti je, ali treba vremena da se posljedice traume smire – kaže Tihomir Livnjak.

Podsjećamo, teška saobraćajna nesreća u kojoj je nastradala ova porodice dogodila se 15. avgusta na magistralnom putu kod Teslića, kada se automobil marke „audi“ zakucao u auto „fiat“, u kojem su bila četiri člana porodice Livnjak.

Audijem je upravljao 20-ogodišnjak za kojeg je utvrđeno da mu je još ranije oduzeta vozačka dozvola zbog prebrze vožnje.

Prihvati notifikacije