Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U VAŠOJ VEZI NEDOSTAJE STRASTI Možda je to zbog jedne od ovih šest stvari

Zabava
Autor:

Foto: Shutterstock

Strast igra veoma važnu ulogu u svakoj vezi, jer ako nje nestane, vremenom i ljubav blijedi.

Ako u vašoj vezi ima sve manje strasti, moguće je da na to utiču neke vaše loše navike i zdravstveni problemi. Ako nije u pitanju novi “predmet interesovanja”, onda neka od ovih šest stvari ubija strast u vašoj vezi.

Loša ishrana

Ako ne jedete dovoljno, to može da smanji seksualni nagon. To je i sasvim logično jer manjim unosom kalorija tijelo će imati manje energije koju vjerovatno nećete biti voljni da trošite pod pokrivačem.

S druge strane, ako ste skloni prejedanju, posebno u večernjim satima, teško ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može da smanji dotok krvi u polne organe, pa ovo definitivno važi i za muškarce, piše Index.

Manjak sna

I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, uveče ćete vjerovatno biti pospani i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utiče i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona, što umanjuje želju za seksom.

Kontraceptivne pilule

Brojna istraživanja o kontraceptivnim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično da smanje želju za seksom.

Stres

Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 odsto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

Depresija

Depresija, baš kao i stres, negativno utiče na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

Anemija

Ako ste anemični, svakako treba da u organizam unosite više gvožđa, a tako ćete vratiti i želju za seksom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO