Društvo

U Višegradu prikupljene 54 doze krvi: Dobrovoljni davaoci došli iz Srbije i Crne Gore

U akciji dobrovoljnih davalaca krvi koja je danas održana u Višegradu prikupljene su 54 doze krvi.

Darivanje krvi u Višegradu
FOTO: SRNA

U akciji je učestvovalo oko 90 davalaca iz Višegrada i drugih gradova Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Šef transfuzijske medicine Foča Senka Milić rekla je da u ovakvim akcijama učestvuju ljudi kod kojih je dominantna volja i želja da pomognu drugome.

Milićeva je zahvalila svima koji su učestvovali u akciji koja će umnogome olakšati rad Univerzitetskog kliničkog centra u Foči.

Prema riječima Mirka Vojinovića iz višegradskog Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Stara Hercegovina”, ovo je četvrta akcija koja se ove godine održava u Višegradu, a organizovana je povodom Dana i krsne slave opštine Višegrad.

Pročitajte još

– Drago mi je što se današnjoj akciji odazvao veliki broj humanih ljudi. Sa nama su danas naši prijatelji iz Jagodine i Nikšića sa kojima već godinama imamo odličnu saradnju – rekao je Vojinović kome je ovo 94. put kako donira krv.

Dobrovoljni davalac krvi iz Jagodine Goran Jevremović do sada je više od 120 puta donirao dragocjenu tečnost, a njegovo udruženje već više od 10 godina ima odličnu saradnju sa višegradskim kolegama.

– Dobrovoljne davaoce krvi iz Višegrada mi u našem gradu ugošćavamo dva puta godišnje. Cilj nam je isključivo da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije, ali i želja da animiramo mlade ljude da se što više uključuju u ove humane misije –  rekao je Jevremović.

Doze donirane krvi prikupljene u današnjoj akciji namijenjene su za liječenje Višegrađana u nekoj od bolnica Republike Srpske.

Akciju su organizovali Saveza društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske i Društvo dobrovoljnih davalaca “Stara Hercegovina” iz Višegrada.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije