Hronika

UBICE JOŠ UVIJEK NA SLOBODI Dvije godine od stradanja sarajevskih policajaca

Dvije godine prošle su od mučkog ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u naselju Alipašino Polje. Istraga još traje, a rezultata još uvijek nema. Ubice su i dalje na slobodi.

UBICE JOŠ UVIJEK NA SLOBODI Dvije godine od stradanja sarajevskih policajaca
FOTO: FACEBOOK/CRNA HRONIKA BIH

Porodica i prijatelji ubijenih, kolege, pa i građani Sarajeva, vjerovali su prije dvije godine da je počinjen prevelik zločin da bi ostao nerasvijetljen. Dvije godine poslije sve manje vjeruje da pravda, bar djelomično, može biti zadovoljena.

Uprava policije i Tužilaštvo KS umiruju javnost da je rasvjetljavanje ovog krivičnog djela prioritet, da kontinuirano rade na tome i da je pod istragom više osoba, prenosi Klix.

– Do sada je u ovom predmetu preduzeto više od hiljadu radnji dokumentovanja i dokazivanja, pa je tako saslušano i ispitano oko 300 osoba… Poligrafski je testirano 39 osoba. Izuzeto je oko 100 videonadzora –  saopšteno je.

Do novinara stiže sve manje informacija o ovom slučaju. Sumnja se da su policajci žrtve automafije.

Na policajce Šehovića i Vujinovića je 26. oktobra, oko 4 sata, otvorena vatra u naselju Alipašino Polje dok su bili u službenom vozilu. Adis Šehović je preminuo odmah, a Davor Vujinović nekoliko sati poslije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U čast sarajevskim herojima na današnji dan prošle godine otkriveno je spomen-obilježje koje je postavljeno u ulici Geteova do broja 1 u Sarajevu.

Prihvati notifikacije