Hronika

UBIJEN U SAČEKUŠI Sahranjen MMA borac Uroš Stefanović, neposredni izvršioci još nisu uhapšeni

Uroš Stefanović koji je ubijen u sačekuši u Novom Sadu sahranjen je na novosadskom gradskom groblju a ispred ulaza u zgradu u kojoj je stradao ostavljen je vijenac i zapaljene su svijeće.

UBIJEN U SAČEKUŠI Sahranjen MMA borac Uroš Stefanović, neposredni izvršioci još nisu uhapšeni
FOTO: RAS KOMBO

U tom incidentu ranjen je i Goran Kovačević Goranac a novosadska policija je zbog sumnje da su umiješani u ovo krivično djelo uhapsila 13 osoba ali ne i ubice. Tokom akcije zaplijenjeni su narkotici, oružje, municija, osam vozila i 50 hiljada evra, piše Blic.

Kako navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ovom akcijom je za manje od 48 sati rasvijetljeno teško ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca koje se dogodilo u četvrtak oko 21.30 u novosadskom naselju Nova Detelinara, a kako saznaje Blic u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, neposredni izvršioci još nisu uhapšeni.

– Kao što je u saopštenju MUP-a rečeno, zajedničkim radom rasvijetljeno je krivično djelo teško ubistvo Uroša Stefanović i ranjavanje Gorana Kovačevića, te se za neposrednim izvršiocima intenzivno traga, pa će isti nakon hvatanja biti privedeni i saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, zbog krivičnog djela teško ubistvo iz čl. 114. st. 1., koje je kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije, kaznom zatvora od najmanje deset godina ili doživotnim zatvorom. Najzad, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, u saradnji sa drugim državnim organima, nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve radnje radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se donijeti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obavještena – kažu u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Kako je Blic već izvještavao, postoji osnov sumnje da iza ovog obračuna stoji neko sa strane odnosno da egzekutori nisu djelovali po svom nahođenju već po nečijem nalogu što bi istraga trebalo da utvrdi te da je prava meta napada bio Goran Kovačević Goranac a ne stradali Uroš Stefanović koji mu je bio telohranitelj.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

– Težak je posao pred policijom i nadležnim tužilaštvom. Pronađen je DNK koji bi trebalo nedvosmisleno da dovede do učesnika u obračunu ali je glavno pitanje kako utvrditi ko je nalogodavac ovog krivičnog djela. Istraga se vodi u nekoliko smjerova i ukoliko nalogodavac ne bude uhvaćen, teško da će to zaustaviti talas nasilja koji se nadvio nad grupom Gorana Kovačevića – priča za Blic izvor blizak istrazi.

Ističe i da bi najkasnije danas svi uhapšeni trebalo da budu saslušani u nadležnom javnom tužilaštvu jer im ističe policijsko zadržavanje do 48 sati.

Pročitajte još

– Nekolicina njih koji su ’’pali’’ u ovoj akciji tereti se za krivična djela za koje je nadležno Osnovno javno tužilaštvo kao što je to slučaj sa jednim uhapšenim koji praktično ne bi ni bio priveden da kod njega nisu pronađeni pištolj i municija u nelegalnom posjedu. Tokom istrage posumnjalo se da je umiješan u krvavi obračun ili da posjeduje bitne informacije koje bi mogle dovesti do rasvjetljenja zločina pa se odmah išlo na njegovo privođenje a ne na poziv na informativni razgovor. Tokom akcije pronađeno je oružje pa je morao biti uhapšen – objašnjava sagovornik Blica.

Podsjetimo, Goran Kovačević Goranac ima pozamašan kriminalni dosije za razliku od njegovog tjelohranitelja, poginulog Uroša Stefanovića, koji nema ni jednu krivičnu ni prekršajnu prijavu. Stradao je izgleda kao kolateralna šteta poput novosađanke Teodore Kaćanski sa kojom je praktično i započet talas napada na grupu Gorana Kovačevića Goranca.

Teodora Kaćanski je ubijena 2016. godine greškom ili kao znak upozorenja za njenog momka Nenada Stevića, Kovačevićevog bliskog prijatelja. Goranac je godinu dana kasnije sa Nenadom Stevićem, Daliborom Bogdanovićem Boćom, Vladicom Rakićem i Božidarom Bosnićem oteo Gorana Cvjetića zbog sumnje da je ubio Teodoru a na sudu su se branili iskazom da su izvršili ’’građansko hapšenje’’ kako bi Cvijetića predali policiji.

Nakon te otmice na meti za sada nepoznatih napadača našao se i drugi Kovačevićev prijatelj, Dalibor Bogdanović Boća, bivši policajac kome je postavljena bomba u automobil. Bogdanović je preživio eksploziju ali je u tom incidentu izgubio nogu. Nedugo zatim, u njegovoj zgradi u dva navrata je pronalažen eksploziv i zbog tog krivičnog djela uhapšen je jedan muškarac iz Zemuna ali čitav slučaj još nije dobio sudski epilog pa se ne zna zašto je pokušan atentat na Bogdanovića. U javnosti se spekuliše da je to zato što je blizak saradnik Goranca koga je neko probao da se ’’riješi’’ još 2017. godine.

Isto nepoznati počinioci pucali su tada na Nika Uskokovića, Kovačevićevog šuraka koji je bio u njegovom džipu a pretpostavlja se da je opet meta bio Goranac.

Prihvati notifikacije