Svijet

Ubijen vođa vazdušnih snaga Hamasa: Murad Abu Murad usmjeravao napadače na paraglajderima tokom masakra u Izraelu (VIDEO)

Izraelske odbrambene snage (IDF), što je zvanični naziv vojske te zemlje, objavile su da su ubile visokog vođu terorističke organizacije Hamas.

palestinske žrtve poslije bombardovanja izraelske vojske
FOTO: BELAL KHALED/ANADOLIJA

Tajms of Izrael prenosi navode IDF da je napad izveden noćas u Pojasu Gaze.

– U udaru, kojim je ciljano sjedište terorističke organizacije iz kojeg je teroristička organizacija izvodila svoje vazdušne aktivnosti, ubijen je Murad Abu Murad, šef vazdušnih snaga Hamasa – objavio je IDF.

Izraelska vojska je navela da je Abu Murad “ima veliku ulogu u navođenju terorista tokom masakra” koji su izveli u Izraelu prošlog vikenda, uključujući upad napadača na teritoriju te zemlje vazdušnim putem, korišćenjem paraglajdera.

IDF je naveo da je u “širokim” udarima izvedenim tokom prethodne noći takođe pogođeno više desetina meta koje pripadaju Hamasovim komandosima koji su predvodili upad u Izrael 7. oktobra.

Pročitajte još

Na snimcima načinjenim prošle subote u pustinji Negev kod kibuca Re'im, gdje je tokom cijele prethodne noći trajao festival trens tehno muziku, vidi se kako mladi Izraelci rejvuju i ne primjećuju hamasovce koji se paraglajdrerima spuštaju sa neba, prelećući tako dobro čuvanu granicu sa Pojasom Gaze, prenosi Kurir.

Klip je sniman u zoru, a osoba koja je načinila snimak primjetila je sitne tamne tačke u vazduhu za koje se ispostavilo da su palestinski ekstremisti.

Samo nekoliko trenutaka kasnije muzika i ples su stali i učesnici festivala su krenuli da panično trče u pokušaju da spasu sopstvene živote pošto su hamasovci počeli da pucaju i kidnapuje sve koji im se nađu na putu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije