Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UBIJENA ROĐAKA DŽEMALA BIJEDIĆA Nesrećna djevojka (19) se do kraja BORILA sa ubicom

Hronika
Autor:

Foto: Facebook

Nakon što je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno da je L. B. (19), čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, ubijena, u Mostaru su zvaladali šok i nevjerica.

Nesrećna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo. Ona je kćerka dekana mostarskog Fakulteta informacijskih tehnologija, a inače član porodice Džemala Bijedića, koji je svojevremeno bio predsjednik Saveznog izvršnog vijeća SFRJ (savezni premijer). Bijedić je nastradao u avionskoj nesreći 1977. godine, a po njemu je nazvan Univerzitet u Mostaru.

Njen nestanak su juče u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme “s kafe s prijateljicom”, kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su rekli da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

Avaz nezvanično saznaje da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mjesta, kao i na njenom tijelu, su nađeni tragovi koji ukazuju da se sa ubicom borila. Kako je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.

Njeno tijelo je u rijeci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, pa ga je, a da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Potom su tijelo izvukli pripadnici GSS Čitluk i Ljubuški, a uviđaj je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO