Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Ubijeni kum Goce Tržan sahranjen uz akorde gitare i tužnu pjesmu

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

U selu Đurđevo kod Žablja danas poslije sahranjen je Mario Trtić (28), kum pjevačice Goce Tržan, kog je prekjuče sa pet hitaca iz pištolja usmrtio Mitar Vuković (66) iz ovog sela. Opelo je u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg služilo pet sveštenika.

– Mario je bio poseban i neponovljiv u pravom smislu te riječi. Bio je primjer ljudske dobrote, borio se da pomogne drugima i u svom kratkom životu uspio je da pokaže da je bio veliki čovjek – rekao je jedan od sveštenika.

Na sahranu ubijenog mladića došlo je nekoliko stotina ljudi. Pred crkvom u kojoj se održavalo opelo je bilo toliko ljudi da nisu mogli da stanu svi, pa su mnogi ostali u parku ispred. Da se oprosti od svog vjenčanog kuma došla je i pjevačica Goca Tržan, kao i njen suprug Radomir Novaković.

Foto: RAS Srbija

Posljednju počast odali su mu i članovi lokalnog fudbalskog kluba “Bačka 1923” čiji je Mario bio sekretar. “Naučio si nas da ljudska dobrota nema kraja. Bićemo veseli, slavićemo život u tvoje ime. Čuvaj nas. Vole te tvoji drugari”. Mladić je na vječni počinak ispraćen uz zvuke gitara i pjesmu “Pismo”.

Mario Trtić najvjerovatnije je ubijen zbog duga koji je njegov otac imao kod Vukovića. Mitar Vuković i Mariov otac Nikola Trtić nekada su poslovali zajedno. Nakon što su prekinuli saradnju Nikola je ostao Mitru dužan neki novac. Kako nezvanično sazaje Blic u pitanju je velika suma, a rok za vraćanje duga bio je prekjuče.

Mario je sjeo na moped i otišao kod Vukovića kako bi mu dao dio novca. Šta se tada dogodilo u dvorištu, za sada nije poznato, ali je ubrzo došlo do pucnjave. Vuković je pucao u Maria i smrtno ga ranio, a potom je na toj istoj terasi presudio i sebi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO