Hronika

Ubila ga struja pred porodicom: Ribolovac (31) nastradao pošto je štapom dodirnuo električne kablove

Čaba S. (31) preminuo je u nedjelju u večernjim satima od posledica strujnog udara na kanalu u selu Gornji Breg kod Sente gdje je pecao.

Ubila ga struja pred porodicom: Ribolovac (31) nastradao pošto je štapom dodirnuo električne kablove
FOTO: V.LOJANICA/RAS SRBIJA

U Policijskoj upravi Kikinda za Blic su potvrdili da je nesrećnim slučajem jedna osoba izgubila život, a prema riječima tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Senti Mirka Gašovića muškarac koji je nastradao je bio na pecanju na kanalu kod crpne stanice u Gornjem Bregukod Sente.

– Hteo je da zamahne štapom i zakačio je kablove. Udarila ga je struja. Prebačen je u bolnicu, ali je nažalost preminuo. U trenutku nesreće nije bio sam – kažu u OJT.

Prema nezvaničnim podacima nesrećni čovjek je bio sa porodicom na kanalu i oko 19 časova, kada su već planirali da krenu kući u Gornji Breg, zabacio je udicu i slučajno štapom dodirnuo električne kablove koji se tamo nalaze zbog crpne stanice. Istog trenutku je došlo do strujnog udara što je izazvalo ovu tešku nesreću.

Sa kanala je njegovo tijelo preveženo u bolnicu u Senti, međutim, ni pored velikih napora senćanskih ljekara da ga reanimiraju, Čaba S. je preminuo.

Tužilac Mirko Gašović kaže za Blic da u ovom slučaju tijelo neće biti poslato na obdukciju, i da niko ne snosi krivičnu osgovornost pošto je u pitanju zadesna smrt.

Prihvati notifikacije