Hronika

UBILI ČOVJEKA ZBOG NOVCA Nasmrt ga pretukli i ukrali mu 40.000 EVRA

Dalibor Cvijanović (43) i Milan Čolić (40), državljani Srbije, osumnjičeni da su nasmrt pretukli Jozu Čorića, vlasnika taksi preduzeća iz Makarske, od koga su ukrali 40.000 evra, znali su da je žrtva poluinvalid, da nema stopalo i da neće biti u stanju da im pruži otpor.

UBILI ČOVJEKA ZBOG NOVCA Nasmrt ga pretukli i ukrali mu 40.000 EVRA
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Splitska Slobodna Dalmacija piše da je glavnu riječ u ovom razbojničkom paru vodio Cvijanović, koji pored srpskog ima i državljanstva Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a uz to prebivalište u Švajcarskoj. Cvijanović je poznavao Čorića, koji mu je vjerovao jer je njegovom rođaku koji gradi apartmane po Makarskoj već mijenjao novac, piše Blic.

Ne sluteći šta mu predstoji, Čorić je 17. marta pristao da se sa Cvijanovićem nađe u njegovom apartmanu, a pritom je ponio 200.000 kuna (oko 30.000 evra) i 10.000 evra za razmjenu. Cvijanovićeva namjera, međutim, nije bila da se obavi transakcija novca već, po svemu sudeći, da opljačka poznanika, zbog čega je angažovao starog druga Milan Čolića iz Mladenova kod Bačke Palanke. Njih dvojica su se, prema pisanju Slobodne Dalmacije upoznali u Bugojnu, gdje je Cvijanović živio, a Čolić, kao dijete, često boravio.

Kobnog 17. marta oko 16.30 sati sastali su se sa Čorićem u Ulici Mate Vladića u Makarskoj, gde je trebalo navodno da razmijene novac za kupovinu stana u tom primorskom gradu. Čim je Čorić donio novac, njih dvojica su ga pretukla. Čorić nema stopalo jer je godinama bolovao od šećerne bolesti, dakle žrtva im je bio poluinvalid.

Pobjegli su sa novcem, a Čorić, iako teško povrijeđen, uspio je da sjedne u svoju “škodu” i odveze se do parkinga supermarketa “Konzum”, gdje je radnicima ispričao ko ga je napao.

Alarmirani su policija i Hitna pomoć, koja je Čorića stavila u vozilo, pa su krenuli ka Splitu, ali je Čorić preminuo prije dolaska u bolnicu. Ipak, ono što je takoreći na samrti ispričao bilo je dovoljno policiji da krene u potjeru za pljačkašima, čiji identitet im je zahvaljujući posljednjim riječima žrtve bio poznat.

Iste večeri na graničnom prelazu Bajakovo uhapšen je Čolić koji je, po svemu sudeći, bio spreman da provede i dvije nedjelje u samoizolaciji samo da izbjegne hapšenje u Hrvatskoj.

U tome nije uspio, a kod njega je nađeno 10.000 evra, koje su on i Cvijanović ukrali od Čorića. Sljedećeg jutra, u selu blizu Knina, u tastovoj kući, uhapšen je i Cvijanović, kod koga su nađene ukradene kune.

Okrenuli se jedan protiv drugog

Poslije hapšenja prijatelji iz djetinjstva su se okrenuli jedan protiv drugog, međusobno se optužujući čija je bila ideja i ko je bio glavni u “poslu”. U tome je, ipak, prednjačio Cvijanović, koji je naveo da je Čolića vidio poslije susreta sa preduzetnikom, ali je napomenuo da on žrtvu nije susreo. Čolić je, međutim, priznao da se susreo sa Čorićem koji je, navodno, htio da mu uzme veću provizuju od dogovorene.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije