Hronika

"UBIO JE JER NIJE HTJELA DA BUDE S NJIM" Brat i snaja nesrećne Jasmine otkrili da je Radovan duže vrijeme UHODIO

Radovan Raša Ranisavljević (58) iz Svileuve, kod Koceljeve, koji je osumnjičen da je u četvrtak ubio Jasminu Puretić (46) u kući u Bariču, saslušan je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu.

"UBIO JE JER NIJE HTJELA DA BUDE S NJIM" Brat i snaja nesrećne Jasmine otkrili da je Radovan duže vrijeme UHODIO
FOTO: DRUŠTENE MREŽE/ SCREENSHOT/GO KOCELJEVA

Nakon saslušanja, tužilaštvo je zatražilo da mu se odredi pritvor do 30 dana, pišu Novosti.

Jasminini najbliži i juče su bili u šoku zbog svega što ih je zadesilo. Vele da ih je Ranisavljević, inače dugogodišnji načelnik Odjeljenja za opštu upravu u Koceljevi, zavio u crno. On je sa više uboda nožem usmrtio Jasminu, sa kojom je nekoliko mjeseci bio u emotivnoj vezi. Potom je prikrio tragove zločina i odvezao se do Šapca, gdje je pokušao da se ubije skokom sa tamošnjeg mosta. U tome ga je spriječila policija, kojoj je priznao zločin, nakon čega je uhapšen.

– Jasmina je odranije poznavala Radovana, ali ga je bolje upoznala prije nešto više od godinu dana – kažu, za Novosti, Jasminin rođeni brat Petar i snaja Biljana Puretić.

 – Njemu je žena bila u bolnici. Liječila se u Kliničkom centru Srbije, gdje je Jasmina radila kao kuvarica. Radovan ju je tada, kao zemljakinju, zamolio da mu ostavi svoj broj telefona, kako bi mogao da je pozove ukoliko mu nešto zatreba vezano za suprugu, ili za njega, jer je i on sam, kako joj je rekao, narušenog zdravlja. Ona mu je izašla u susret, jer je stvarno htela svakom da pomogne.

Pročitajte još

Radovanu se, izgleda, dopala zemljakinjina ljubaznost i predusretljivost, ali i ona sama.

– Malo-pomalo, Radovan je počeo češće da zivka Jasminu telefonom, navodno, da bi se raspitao za ženino zdravlje. A onda je, kako ga već bije glas da to ume, počeo najprije da joj šalje poruke, a zatim i da joj se udvara. Pravio se fin, kulturan, pokušavajući da je osvoji, iz dana u dan – priča snaha Biljana.

Jasmina je 28 godina bila u braku, ali rođacima je govorila da posljednjih pet nije imala nikakav kontakt sa suprugom. Sin (27) i kćerka (17) su živjela sa ocem, pa je Ranisavljević na kraju nekako uspio da je osvoji tako samu i ranjivu, poslije neuspjelog braka.

– Govorili smo joj da on nije za nju, da je psihopata, da opsjeda mnoge žene iz ovog kraja, jer je na važnom mjestu u opštini. Međutim, nije nas poslušala. Bar ne odmah, sve dok i sama, prije otprilike pola godine, nije shvatila o kakvom je čovjeku riječ. Kada je poslije nekog vremena malo bolje upoznala, njegove dobre i mnogo više loših osobina, kao i patološku zaljubljenost i ljubomoru, riješila je da prekine njihovu vezu. Tada je željela da prestane da se viđa sa njim, ali je on nije ostavljao na miru – pričaju Jasminini najbliži.

FOTO: MILAN ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MILAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Dok je Jasmina, početkom godine, nekoliko mjeseci bila na radu u Njemačkoj, Radovan je, kažu Jasminini najbliži, nasrtao i na jednu Biljaninu koleginicu. Sve su joj to ispričali i tada je definitivno odlučila da se više ne viđa sa njim.

– Poslije te njene odluke, Radovan je počeo bukvalno da je proganja, prati, dosađuje… Nije mogao da se pomiri sa činjenicom da ga Jasmina više ne želi. Blokirala mu je pozive, nije više željela da se viđa sa njim, ali on je nije ostavljao na miru, niti je odustajao. Govorio joj je čak da ona ne može toliko da ga blokira koliko on novih brojeva telefona može da kupi i da je sa njih zove. Nedavno je naša kćerka provela dan sa Jasminom, a onda nam je uveče rekla: “Mama, ja mislim da neki čovjek uhodi i prati našu Jasminu!”. Kada nam je pokazala njegovu sliku, shvatili smo da je riječ o Radovanu – tvrde njeni najbliži.

Kobne večeri u Bariču Jasmina vjerovatno nije htjela da pusti Ranisavljevića u kuću, a onda se on popeo na merdevine, razbio prozor, ušao unutra i mučki je ubio.

Sahrana poslije obdukcije

Petar i Biljana Puretić, koji žive u Koceljevi, kažu da još ne znaju tačan datum i vrijeme sahrane.

– To ćemo znati po završetku obdukcije – kaže snaja.

– U svakom slučaju, naša Jasmina, biće sahranjena u selu Svileuva, odakle je porijeklom i koju je neizmjerno voljela.