Hronika

"Ubio sam govedo, ubio sam komšiju" Odgođeno IZJAŠNJENJE O KRIVICI Stefana Glavića (28) optuženog za POKUŠAJ UBISTVA u Banjaluci

Stefan Glavić optužen za pokušaj ubistva komšije Dejana Višekrune trebao se danas izjasniti o krivici, ali je njegovo izjašnjenje odgođeno.

"Ubio sam govedo, ubio sam komšiju" Odgođeno IZJAŠNJENJE O KRIVICI Stefana Glavića (28) optuženog za POKUŠAJ UBISTVA u Banjaluci
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Srpskainfo saznaje da je izjašnjenje o krivici pomjereno za petak.

Stefana Glavića optužnica tereti da je 9. januara u zaseoku Eraci u Ljubačevu kod Banjaluke, vraćajući se sa slave sa komšijom Dejanom Višekrunom, usljed svađe, pucao u njega.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Glavić i Višekruna su 8. januara uveče došli kod zajedničkog prijatelja na slavu. Dok su bili u kući, između njih nije bilo nikakvih tenzija i normalno su komunicirali.

Višekruna je prvi došao na slavu oko 21 čas i pio je rakiju, ali nije bio pijan. Oko ponoći je na slavu došao i Glavić koji je bio u prilično pijanom stanju, ali između nih nije bilo sukoba. Svi su se šalili i družili – ispričao je ranije za Srpskainfo izvor upućen u istragu.

Dodao je da je oko jedan čas iza ponoći Višekruna ustao i pozdravio se i rekao da ide kući. Odmah iza njega ustao je i Glavić i rekao da ide i on pošto je umoran.

– Njih dvojica su pozdravili i zagrljeni izašli iz kuće, zbog čega niko nije mogao ni pretpostaviti da bi se mogao desiti neki problem. Međutim, samo desetak minuta kasnije začula se galama, ali i pucnjava – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Pročitajte još

Svjedoci tvrde da su ih vidjeli kako se naguravaju na putu i da je u jednom trenutku Višekruna rekao „Pucaj, pucaj“. Njihov sukob je pokušala rastaviti Stefanova majka, ali je pala dok je ih je razdvajala.

– Tada je Stefan podigao pištolj i u pravcu Dejana ispalio dva hica, dok se čulo da neko od svjedoka govori „ Ne, ne pucaj“. Jedan od očevidaca je pritrčao i uhvatio Stefana za ruku, a on je tom prilikom u vazduh ispalio pet ili šest hitaca, a zatim je pištolj bacio u snijeg – rekao je pomenuti izvor.

Stefanu Glaviću se na teret stavlja pokušaj ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja. Naime, kako stoji u optužnici, on je pucao iz pištolja za koji nije imao dozvolu o držanju, kao ni oružni list.

Višekrunu je pogodio sa dva hica u grudi i lijevu nadlakticu, a nakon ranjavanja uz obilno krvarenje je pao na zemlju. Nakon svega, pozvao je policiju i rekao da je ubio “govedo”.

Stefanova majka je tokom saslušanja u policiji tvrdila da je on htio da zagrli Dejana da se pomire, ali da je Višekruna rekao da to mogu riješiti samo tučom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu