Hronika

UBISTVO ARIELA BOGDANOVIĆA U BANJALUCI Uskoro će biti završena DNK vještačenja "Nalaz je u završnoj fazi"

Dodatna DNK vještačenja tragova pronađenih na mjestu ubistva Ariela Bogdanovića (28) iz Banjaluke, uključujući i stvari žrtve, kao i predmete koji su oduzeti od Dalibora Mandića (37), optuženog za taj zločin su u završnoj fazi i trebala bi uskoro biti gotova.

Dalibor Mandić
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Sudija Dragan Uletilović je rekao da vještačenje još nije završeno.

-Što se tiče nalaza, u završnoj je fazi, stići će u julu. Tražio sam od Zavoda za sudsku medicinu da to što prije bude gotovo – rekao je Uletilović.

Sud je naredbu vještačenje izdao u martu  jer, kako je ranije obrazložio sudija, to neophodno u cilju utvrđivanja istine. Današnjem ročištu koje je odgođeno, prisustvovao je opunomoćenik porodice ubijenog mladića, advokat Marko Mikeš i Arijelov otac Tomo Bogdanović.

Sledeće ročište zakazano je za 18. jul.

Dalibor Mandić se tereti za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način. U optužnici se navodi da je Bogdanovića ubio 2. decembra 2022. godine oko 19.35 na Bulevaru Srpske vojske.

Pročitajte još

Kako se navodi u optužnici Mandić je kobne večeri, u namjeri da ubije, pratio Bogdanovića koji je išao iz pravca Tržnog centra ”Delta planet” prema Rabrovačkom mostu. Sustigao ga je u blizini studentskog kampusa i ubo nožem u predjelu gornjeg dijela trupa nakon čega je Bogdanović ranjen počeo da bježi te je prešao kolovoz ulice Bulevar srpske vojske i pao kod benzinske pumpe. Mandić mu je pritrčao te ga nožem ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobjegao. Ubistvo su snimile nadzorne kamere, ali se lice počinioca ne vidi.

Mandić je tokom saslušanja u policiji priznao ubistvo Bogdanovića, što je potvrdio i pred dežurnim tužiocem. Inspektore je čak odveo i do kontejnera u koje je odbacio odjeću koju je u noći ubistva nosio na sebi. Međutim, pred sudom je povukao priznanje tvrdeći da mu je ono iznuđeno pod prisilom i da mu je cijeli slučaj namješten. Pojasnio je da je zločin priznao kako bi ”izbjegao batinanje i zlostavljanje”

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu