Svijet

Ubistvo djevojke šokiralo region "Pucao u Šejlu jer je raskinula vjeridbu" (VIDEO)

Građani mjesta Tuzi nedaleko od Podgorice, danas su na mirnom okupljanju izrazili protest zbog ubistva 19-godišnje Šejle Bakija.

Ubistvo djevojke šokiralo region "Pucao u Šejlu jer je raskinula vjeridbu" (VIDEO)
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Više desetina okupljenih građana nosilo je transparente na crnogorskom i albanskom jeziku, tražeći pravdu u slučaju ubijene djevojke.

Nosili su i fotografije nastradali djevojke i natpise sa porukama “Učite sinove da žene nisu objekti”, “Pravo na život bez nasilja”, “Pravda ponekad spava, ali nikad ne umire”, “Juče Šejla, danas ti”, “Ovdje nema sigurnosti, ni kuća više nije sklonište”, prenijela je RTCG.

Pročitajte još

Ubistvo djevojke osudio je na Tviteru potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

– Tragedija u Tuzima posljednji je alarm nadležnim institucijama sistema koje moraju pronaći mehanizme zaštite žrtava nasilja u porodici. Stojimo čvrsto uz naše žene, majke, sestre i zajedničkim snagama moramo učiniti sve da ih zaštitimo, a počinioce (nasilja) privedemo pravdi – istakao je Abazović.

Reagovao je i poslanik DPS Duško Marković i izrazio podršku “opravdanoj reakciji građana”, prenosi Tanjug.

– To je tragedija koja ne pogađa samo njenu porodicu, već cijelu zajednicu i društvo. Jedan mladi život je ugašen i to je velika opomena da se svako nasilje mora sasjeći u korijenu – napisao je Marković na svom Tviter nalogu.

Policija i dalje traga za Iljirom Đokajem koji je osumnjičen za ubistvo i od ranije je poznat organima gonjenja zbog nasilja u porodici i sumnje da se bavi neovlašćenom proizvodnjom i prodajom narkotika.

Đokaj je, kako se sumnja, 30. septembra hicima iz pištolja prvo ubio nevjenčanu suprugu, zatim ranio njenog oca a potom pobjegao.

Današnji protest je održan u organizaciji dve NVO – Pokret za razvoj Tuzi i Centar za ženska prava.

Ubio je jer je raskinula vjeridbu?

Smatra se da je Šejla ubijena jer je raskinula veridbu.

– Šejla Bakija, ubijena jer je rekla NE! Zapamtite to da je rekla NE. Monstrum je pucao u nju nakon raskida vjeridbe, kada se vratila kući kod svog oca. Dakle, kriva je za pojedince koliko sam ispratio komentare, jer nije na vrijeme vidjela kakav je… Psihopate su svuda oko nas i zato malo bolje pogledajte svoje dvorište prije nego što krenete da lupetate o drugima. Smogla je snage i ostavila ga, ali on nju nije i nikada ne bi. Isto bi pucao i da je dva dana nakon vjeridbe raskinula. Mirno spavaj dušo draga – stoji u statusima, prenosi Telegraf.

Građani su ogorčeni jer I. Đ., kojeg je Šejla i ranije prijavljivala za nasije, još nije uhapšen, a sve trenutno ukazuje na to da je nakon ubistva pobjegao iz zemlje.

Prihvati notifikacije