Društvo

UČESTVOVALI U NEREDIMA U BLAŽUJU Protjerano šest migranata iz BiH

Služba za poslove sa strancima izrekla je mjeru protjerivanja iz BiH za šest osba koje su učestvovala u neredima u prihvatnom centru u Blažuju kod Sarajeva, a riječ je o jednom državljaninu Irana, dvojici Pakistanca i trojici Avganistanaca.

UČESTVOVALI U NEREDIMA U BLAŽUJU Protjerano šest migranata iz BiH
FOTO: KLIX/YOUTUBE/SCREENSHOT

Služba za poslove sa strancima je državljaninu Irana, čije ponašanje je bilo povod nereda u privremenom prihvatnom centru “Blažuj”, izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH u periodu od tri godine.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su u saradnji sa pripadnicima MUP Kantona Sarajevo preduzeli mjere i radnje, te procesuirali državljanina Irana zbog nereda u Blažuju u srijedu, 20. januara, u večernjim časovima, saopšteno je iz Službe za poslove sa strtancima.

Pročitajte još

Državljanin Irana stavljen je pod nadzor u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok ne budu stečeni uslovi za njegovo udaljenje sa teritorije BiH.

U saradnji Službe za poslove sa strancima i MUP Kantona Sarajevo, prepoznato je i pronađeno još pet osoba – učesnika događaja u prihvatnom centru u Blažuju, kojima je Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH.

Među osobama su tri državljanina Avganistana i dva Pakistanca, koji su, takođe, stavljena pod nadzor u Imigracioni centar, gdje će boraviti do udaljenja sa teritorije BiH.

Služba za poslove sa strancima u saradnji sa MUP Kantona Sarajevo nastavlja sa aktivnostima na identifikovanju i procesuiranju onih migranata koji su bili vođe nereda.

U neredima, koji su se dogodili u privremenom prihvatnom centru u Blažuju, među oštećenim vozilima je i jedno službeno vozilo Službe za poslove sa strancima.