Društvo

UDALJAVANJE OD GRANICE IM NE IDE U PRILOG Jeziv snimak stotina migranata koji napuštaju kamp u Velikoj Kladuši (VIDEO)

Nakon što je Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog Kantona, najavio prošle sedmice da će u narednih 10 do 15 dana prihvatni kampovi za migrante "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši biti zatvoreni, stotine migranata se posljednjih dana pakuje i napušta kampove prije njihovog zvaničnog zatvaranja.

UDALJAVANJE OD GRANICE IM NE IDE U PRILOG Jeziv snimak stotina migranata koji napuštaju kamp u Velikoj Kladuši (VIDEO)
FOTO: MURAJICA-BASS OMERADZIC/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kada je u pitanju zabrana prevoza i prodaje karata migrantima ona ostaje na snazi. Donijeli smo i odluku o izmještanju maloljetnika iz „Bire“ i „Mirala“ u druge kampove za smještaj ovakvih grupa. Ova operativna grupa je zadužila Ministarstvo zdravstva USK da iskoordiniše sve radnje na njihovom izmještanju iz kampova USK. Donijeli smo takođe važnu odluku da nijedan migrant više ne može ući u naš kanton, tj. drugi naš zaključak je i to da nema novih prijema u „Biri“ i „Miralu“ – kazao je premijer Ružnić.

Danas u V Kladusi pored Mirala,.Neka nam Allah dragi bude u pomoci,nesluti na dobro.😡

Posted by Murajica-bass Omeradzic on Tuesday, August 4, 2020

Video koji je objavljen na društvenim mrežama, dokazuje da migranti masovno napuštaju kamp jer im udaljavanje od granice s Hrvatskom nikako ne ide u prilog.

Takođe, evidentno je da zatvaranje kampova neće riješiti migrantsku krizu u USK, nego će migranti i dalje tumarati ulicama, šumama, napuštenim objektima u ovom kantonu, piše Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije