Društvo

UDAR NA PUŠAČE Poskupljuju 44 vrste cigareta, a evo koje i koliko će koštati (FOTO)

Cigarete "Tvornice duvana Rovinj" (TDR) i to 44 vrste, poskupjeće od 20. juna, odnosno od 1. jula ove godine na tržištu BiH.

UDAR NA PUŠAČE Poskupljuju 44 vrste cigareta, a evo koje i koliko će koštati (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poslovnica TDR u Sarajevu dostavila je Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nove maloprodajne cijene za 34 vrste cigareta koje će biti u primjeni od 20. juna.

– Takođe, sarajevska poslovcnica proslijedila je UIO i spisak maloprodajnih cijena cigareta za deset vrsta cigareta koje će biti u primjeni od početka narednog mjeseca – kazali su u UIO. 

Tako će od 20. jula ove godine “diva slims” i “diva violet slims” koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste cigareta koje nose naziv “drina” biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka.

Proizvođači cigareta godinama unazad su povećavali cijene u BiH, usljed povećanja akciza na duvan i duvanske proizvode.

Međutim, početkom ove godine nije bilo poskupljenja, iako je to bila praksa svih prethodnih godina. Proizvođači mogu uvijek  u  toku godine da donosu odluke o promjeni cijena.

– Svako ko želi dići maloprodajnu cijenu mora dostaviti nove cijene u UIO mjesec dana prije početka primjene novih cijena – kazali su u UIO.

Na tržištu BiH prethodnih mjeseci poskupjeli su svi proizvodi, a inflaciji su samo odolijevale cigarete. Međutim, sa formiranjem novih cjenovnika TDR biće prekinut taj trend jer će i taj luksuz poskupjeti, piše Glas Srpske.

Prihvati notifikacije