Hronika

UDARALI GA DO SMRTI Ubice Srbina se ošišale na ĆELAVO da ih policija ne prepozna

Dvojica srpskih državljana Slavko Đ. (21) i Jovan M. (26) iz Aleksinca, koji su osumnjičeni za umiješanost u brutalno ubistvo Nikole Kosanića (22) iz Sopota, 8. decembra u Bratislavi, uhapšeni su u Mađarskoj, a treći napadač za kog se sumnja da je bio direktni izvršilac, uhapšen je u Slovačkoj i riječ je o makedonskom državljaninu.

UDARALI GA DO SMRTI Ubice Srbina se ošišale na ĆELAVO da ih policija ne prepozna
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Slavko Đ. (21) i Jovan M. (26) iz Aleksinca uhapšeni su preksinoć u Mađarskoj, na auto-putu M1 po nalogu slovenačke policije, dok su pokušavali da pobjegnu u Srbiju. Upali su u policijsku sačekušu na auto-putu i trenutno se nalaze u pritvodu gdje se čeka njihovo izručenje Slovačkoj.

Zanimljivo je da su se Jovan M. i Slavko Đ. tokom bijega ošišali na ćelavo kako ih policija ne bi prepoznala, jer je za njima bila raspisana potjernica – rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

U međuvremenu u Slovačkoj je uhapšen makednoski državljanin i zasad se sumnja da je on bio direktni izvršilac, to jest da je Nikoli Kosaniću zadao smrtonosne udarce. Tamošnji mediji prenose da protiv njega još nije podignuta optužnica.

Ukoliko se sumnje policije dokažu kao istinite, uhapšeni Srbi bi za saučesništvo u zločinu mogli dobiti zatvorske kazne u trajanju od sedam do 10 godina.

Kako je Blic saznao, uhapšeni Slavko poznat je policiji po nasilničkom ponašanju i tučama.

– Jedna krivična prijava protiv njega podneta je za nasilničko ponašanje, a druga za učestvovanje u tuči, u sticaju sa nasilničkim ponašanjem. On se sumnjiči da se 18. avgusta ove godine u Aleksincu potukao sa jednim mladićem koga je udario jednom u glavu i polomio mu vilicu, što je teška tjelesna povreda. Oba predmeta su u postupku u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu – kaže izvor lista.

Foto: privatna arhiva, Polícia SR - Bratislavský kraj/RAS Srbija
Foto: privatna arhiva, Polícia SR - Bratislavský kraj/RAS Srbija

I dok je javnost u Srbiji šokirana brutalnim ubistvom Kosanića, koji je u Slovačku otišao da radi, Slovaci na društvenim mrežama naširoko komentarišu kako je kazna zatvora u trajanju od sedam do 10 godina mala za ovakvu brutalnost.

S druge strane, u nevjerici su i Aleksinčani, jer za uhapšenog Slavka kažu da “nije loš momak”, uprkos činjenici da je učestvovao u monstuoznom ubistvu.

– Sportista, fudbalski sudija, nekada je igrao za FK Radnički. Igrao je i u Holandiji. Nije se bavio kriminalom – rekao je jedan Aleksinčanin koji poznaje osumnjičenog za svirepo ubistvo u Bratislavi, dodajući da je znao da je Slavko u Bratislavi jer je “okačio” fotografije na Fejsbuk, ali da ne zna kojim je povodom bio tamo, navode Novosti.

Podsjetimo, brutalno ubistvo se dogodilo u nedjelju na trgu u Bratislavi. Prolazinici su dojavili policiji da na pločniku leži povrijeđeni mladić. Nažalost, po dolasku na lice mjesta mogli su samo da konstatuju smrt mladog Srbina.

Kako policija ni dva dana nakon krvavog obračuna nije imala tragova o počiniocima, objavili su video-snimak na kom su zabilježene osobe za koje se pretpostavlja da su umiješane u tuču i pozvali građane da se jave ukoliko ih prepoznaju. Saopšteno je da imaju između 20 i 35 godina i da pričaju srpski jezik.

U toku današnjeg dana dva osumnjičena mladića uhapšena su na auto-putu u Mađarskoj i oni su osumnjičeni za saučesništvo, a treći napadač na Nikolu, Mađar uhapšen je u Slovačkoj. Slovačka je tražila izručenje dva mladića, rodom iz Aleksinca, koja su uhapšena zbog učestvovanja u Nikolinom ubistvu.