Digitalna Srpska

Udruženi u borbi protiv hakera: Evo ko čini Alijansu koja se bori za poboljšanje bezbjednosti aplikacija

Gugl, Majkrosoft i Meta su se formalno udružili i osnovali upravni odbor za poboljšanje bezbjednosti aplikacija kroz restrukturiranu Alijansu za odbranu aplikacija, koja je sada dio porodice Linuks fondacije.

Udruženi u borbi protiv hakera: Evo ko čini Alijansu koja se bori za poboljšanje bezbjednosti aplikacija
FOTO: ROBERT GETEL/RINGIER

Tehnološki trio planira da “proširi djelokrug Alijanse kako bi podstakao zajedničku implementaciju industrijskih standarda za bezbjednost aplikacija” navodi se u saopštenju za medije.

Alijansu za odbranu aplikacija je osnovao Gugl 2019. godine kako bi osigurao bezbjednost Gugl Plej prodavnice i ekosistema Android aplikacija, a cilj alijanse bio je otkrivanje i prevencija malvera.

Alijansa je proširila svoj obim djelovanja 2022. godine, fokusirajući se na bezbjednosne standarde aplikacija. Sada alijansa uključuje i saradnje širom industrije za odbranu od malvera i procjene bezbjednosti za klaud i mobilne aplikacije.

Alijansa sada ima 17 članova, prenosi Informacija.rs.

Alijansa za odbranu aplikacija će pomoći u daljem jačanju povjerenja u opštu bezbjednost aplikacija ujedinjavanjem sa drugima u industriji koji dijele nepokolebljivu posvećenost zaštiti korisnika – rekao je Dejv Klajdermaher, potpredsjednik inženjeringa za Android i “Made-by-Google Security & Privacy” u Guglu.

Osim Gugla, Majkrosofta i Mete, članovi Alijanse za odbranu aplikacija su i “BishopFox”, “Dekra”, “ESET”, “KPMG”, “Leviathan”, “Lookout”, “McAfee”, “NCC Group”, “NetSentries Technologies FZCO”, “NowSecure”, “Orange Cyberdefense South Africa Ltd”, “Prescient Security”, “PwC”, “Schellman”, “TAC Security”, “TrendMicro” i “Zimperium”, prenosi B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije