Banjaluka

UDRUŽENJE "DUGA" Prodajom rukotvorina pomažu djeci oboljeloj od malignih bolesti ali i najstarijima

U Humanitarnom udruženju žena “Duga” završen je prvi ciklus radionica  kroz projekat  “Radost života 65+”, čiji je cilj poboljšanje kvalieta života osoba treće životne dobi kroz razne aktivnosti.

UDRUŽENJE "DUGA" Prodajom rukotvorina pomažu djeci oboljeloj od malignih bolesti ali i najstarijima
FOTO: UDRUŽENJE DUGA/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Iz ovog udruženja su poručili da je socijalizacija osoba treće životne dobi jako važna, jer su osobe treće životne dobi često izložene društvenoj isključenosti.

– Učestvovanjem u organizovanim aktivnostima, kao što su vez, tkanje, pletenje i kreativna radionica povećava se samopouzdanje učesnica, osjećaj vlastite vrijednosti, dolazi do poboljšanja koncentracije, percepcije i pažnje –naveli su u ovom udruženju.

Naveli su da će u  Etno galeriji “Duga” od 30.novembra do 10.decembra održati prodaja rukotvorina i to radnim danom od devet do 17 časova, a subotom od devet do 16 časova

– Rukotvorine su nastale kao rezultat tromjesečnog rada naših sugrađanki treće životne dobi kroz  navedeni projekat. Sredstva od prodaje ovih rukotvorina namjenjena su Udruženju roditelja djece oboljelih od malignih bolesti  “Iskra” Banjaluka, za pomoć Roditeljskoj kući – rekli su u ovom humanitarnom udruženju i pozvali građane da kupovinom rukotvorina  podrže ovu humanitarnu akciju.

Napomenuli su da se ovaj projekat završava 31. januara 2021. godine.

– U naredna dva mjeseca pokrećemo dvije nove radionice a to su radionice keranja i izrade nakita, te  kreativnog recikliranja tekstila –objasnili su u Dugi.