Gradovi

Udruženje Srba Sarajevsko-romanijske regije iz Toronta renoviralo ambulantu u Mokrom

U Paljanskoj mjesnoj zajednici Mokro danas je obilježen završetak radova na obnovi ambulante, koja je realizovana zahvaljujući donaciji Udruženja Srba Sarajevsko-romanijske regije iz Kanade.

Udruženje Srba Sarajevsko-romanijske regije iz Toronta renoviralo ambulantu u Mokrom
FOTO: MARIANA REGOJE/RAS SRBIJA

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović, zahvalio se ovom udruženju, te istakao da je je adaptacija ovog objekta veoma važna zbog velikog broja pacijenata koji žive i liječe se u ovoj mjesnoj zajednici.

Sredstva smo iskoristili da građevinski saniramo objekat, što je veoma važno zbog energetske efikasnosti, te smo nabavili medicinsku opremu i opremili unutrašnjost ambulante – rekao je Jugović.

Jugović je istakao da će se i u budućnosti raditi na unapređenju medicinskih usluga u ovoj najvećoj mjesnoj zajednici, u opštini Pale.

Direktor Doma zdravlja Pale, Ivan Šarac, ističe da Dom zdravlja sa sjedištem u Palama ima dvije ambulante, od kojih je jedna u Mokrom.

– Zahvaljujemo se dobrim ljudima iz Udruženja Srba Sarajevsko-romanijske regije iz Kanade koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta, a koji su i ranije pomagali našem domu zdravlja – kaže Šarac.

On dodaje da je ova ambulanta sada opremljena i obnovljena, te spremna za prijem pacijenata, ali i ugodniji rad za zaposlene.

Doktorica Aleksandra Poljaković, koja vodi tim porodične medicine u ambulanti u Mokrom, ističe da su uslovi za rad, ali i boravak u ambulanti sada mnogo ugodniji.

– Sa novom fasadom, kao i sređenim enterijerom, ali i novom medicinskom opremom, uslovi za rad su podignuti na viši nivo, tako da će i nama zaposlenima, ali i pacijentima boravak u ambulanti biti ugodniji – ističe Poljakovićeva.