Regioni

UGLEDALE SE NA SVOJU ZAŠTITNICU Humanitarke iz Ugljevika obilježile krsnu slavu

Kolo srpskih sestara iz Ugljevika obilježila je danas krsnu slavu Svetu Mariju Magdalenu - Blagu Mariju, čije ime nosi.

UGLEDALE SE NA SVOJU ZAŠTITNICU Humanitarke iz Ugljevika obilježile krsnu slavu

Osveštanjem slavskog žita i lomljenjem kolača u hramu Svete Petke Paraskeve ugljevičke humanitarke u prisustvu zvanica proslavile su slavu i zaštitnicu.

Duhovni koordinator protojerej-stavrofor Milan Topić, čestitavši slavu članicama, istakao je da je Blaga Marija primjer kako treba biti istrajan u svojoj vjeri, onome što činimo i radimo.

– Članice Kola srpskih sestara iz Ugljevika ugledale su se na svoju zaštitnicu i pokroviteljicu Svetu Mariju Magdalenu i rade ista djela koje je radila i ona, pomažu svima onima kojima je pomoć potrebna – poručio je Topić.

Predsjednica humanitarnog udruženja Anđa Srijemac rekla je da se 40 članica već 12 godina bave humanitarnim radom i djeluju pri hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku.

– Naš rad se zasniva na ljubavi Hristovoj, pomoći čovjeku, u nevolji i bolesti. Učestvujemo u svim humanitarnim akcijama na bazi dobrovoljog prikupljanja sredstava – rekla je ona.

Dodaje da se humanirani rad sastoji od pomoći nemoćnima, starima, bolesnima, a posebno djeci kojoj je pomoć potrebna. Anđa Srijemac se zahvalila opštini Ugljevik, Rudniku i termoelektrani Ugljevik i Domu zdravlja Ugljevik na pomoći u radi i prikupljanju humanitarnih sredstava.

Kum današnje slave bio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić, koji je čestitao slavu članicama, naglasivši da je Kolo srpskih sestara „Sveta Marija Magdalena“  izuzetno važno i značajno, jer se bave humanitarnim i duhovnim radom kojim se osnažuju porodice.

– Njihov rad je prisutan uvijek kada nekome zatreba pomoć i zato smo im neizmjerno zahvalni – rekao je Perić i najavio još veću i snažniju podršku rukovodstva opštine Ugljevik.